Politik

Chatappen Kik får $38 miljoner i riskkapital, Se upp Snapchat

Idag handlar nästan allt på mobilmarknaden om chatappar och deras allt mer groteska värderingar. Som drivs av miljoner tonåringar som använder de här apparna för att chatta med sina 350 närmaste vänner. När ni är ute på stan och ser alla kidsen sitta eller gå omkring och knäppa på sin mobil så är det på såna här appar med namn som WeChat, WhatsApp, SnapChat, video-appen Tango, Line i Japan och Kakaotalk i Korea som det handlar om.

Och den kanadensiska chatappen Kik. Som jag tror även är populär i Sverige, stämmer det?

Nu har Kik fått hela $38 miljoner i riskkapital, något som betyder att deras börsvärde kommer att kunna räknas i hundratals miljoner eller rent av i några miljarder.

Douglas MacMillan skriver i Wall Street Journal: Kik Raises $38 Million to Battle Snapchat for Teens

Mobile-messaging app Kik is getting more cash to help it stand out from rivals Snapchat and Tango.

The Canadian startup has raised $38.3 million in a round led by hedge fund Valiant Capital Partners, the company said in an interview. The round also included new investors Millenium Technology Value Partners and SV Angel and several earlier investors. A portion of the funds will be used to buy employee stock.


Kik will use the new cash to turn its free mobile app into a moneymaking business. The company earlier this year began helping brands such as Seventeen Magazine and headphone maker Skullcandy interact with its users through “promoted chats.”

Det är egentligen rätt intressant att dagens IT-marknad till en förvånansvärt stor drivs av just av miljoner och åter miljoner chattande tonåringar. Och för den som undrar så har Kik nu tillsammans fått hela $65 miljoner i riskkapital.

Vad man nu jobbar hårt på är att vidareutveckla de här chatapparna genom att lägga till betalsystem som Snapchat just har gjort.

Genom att använda datormolntjänster så är det sen möjligt att koppla upp sig mot molntjänster i den s.k. API-ekonomin. En mycket intressant utveckling.

PS:
Aftonbladet just idag har en artikel om den mörka baksidan till tonåringarnas användning av chatappar som Kik

Pressklipp:
Aftonbladet

[tags] WeChat, WhatsApp, SnapChat, Line[/tags]