Politik

36 Timmar i Seattle, en av USA:s mest spännande städer.

Det finns tre städer på den nordamerikanska västkusten som är högintressanta ur turistsynpunkt. Från syd till nord så handlar det om den inte helt okända San Francisco, Seattle och Vancouver som till skillnad från de första två givetvis ligger i Kanada.

Jag har varit i Seattle ett antal gången och alltid gillat stan. Och speciellt nu när Seattle har blivit en IT-stad som kan tävla med San Francisco.

Mycket handlar om närheten till Stilla Havet, naturen med Mount Rainier och själva staden med kaféer, restauranger, museer som gör att man ofta kan tro att man befinner sig i Europa. Kanske den utmärkta snabbspårvägen bidrar till den europeiska prägeln.

Vädret är ett kapitel för sig. För trots att det inte regnar mer än på den amerikanska östkusten så småregnar det ofta och himlen kan därför ofta vara grå.

Davis Laskin skriver i New York Times: 36 Hours in Seattle

The sky is often gray, the residents tend to be muted (except when cheering their teams), calm waters lap the green cityscape, but beneath its mild exterior, Seattle has always careened wildly between boom and bust. For better or worse, boom is the mode of the day.

Though the tunnel project designed to give the waterfront a highway-free makeover is currently stalled, the rest of downtown is roaring with new construction and high-end repurposing of historic buildings. The food has never been better, and the traffic never worse. Fall days can be wet, but as any photographer will tell you, the city is at its loveliest when slicked with rain.

Seattle kommer att bli allt viktigare allteftersom den lokala IT-industrin expanderar. Och var annars i USA kan man plötsligt stå öga mot öga med massmördaren Lenin?

Min egen favorit är färjorna som man kan ta ut över Puget Sound till bl.a. Bainbridge Island men också en upp till Kanada.

Om någon som aldrig har varit i USA bad mig tipsa om en oförglömlig turistresa så skulle jag föreslå att man flyger till San Francisco och sen gör den stan på en vecka, tar planet till Seattle och stannar där en vecka och sen kör upp till Vancouver och stannar där en vecka.

Det skulle bli en turistresa man aldrig skulle glömma.

[tags]Turist i Seattle[/tags]