Politik

Från Amazon till drönare, logistik är grunden för dagens e-handelsföretag

En stor del av dagens webbaserade handel är baserad på logistik. Trots att vi kan köpa varor på nätet så måste e-handelsföretagen sätta upp automatiserade lagerlokaler från vilka dom sen snabbt och effektivt ska kunna skicka varor över hela USA. Och som om inte det vore nog så ska det sen också vara möjligt för kunden att skicka tillbaks varor om dom inte passar.

Det är mest Amazon som vi förknippar med högeffektiv logistik, till vilken man nu hoppas lägga drönare för att ytterligare effektivisera leveranserna. Men hela e-handeln vilar till syvene och sist på en högeffektiv logistik.

En modell som blir allt vanligare är att man varje månad får en låda med varor till påsyn. Man väljer ut de varor man vill behålla och skickar sen tillbaks resten.

Men hur fungerar den här modellen egentligen? Riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz belyser frågan i en av sina utmärkta podradioprogram.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]e-handel, Logistik och e-handel [/tags]