Politik

Julklappsbloggen: supersnabba allt större SSD-diskar allt billigare

One Terabyte

Trots mobilernas vilda framfart så är datorer fortfarande populära även bland de unga. Något som jag kunde konstatera på Falkenbergs bibliotek i oktober. Bibblans studieområde i källaren var smockfull med unga tjejer från ett närliggande högstadium som gjorde läxan. Och så gott som alla var utrustade med MacBooks. Medelklassen är välbeställd i Falkenberg visar det sig.

Och har an en dator så är supersnabba SSD-diskar vad som skiljer agnarna från vetet. Och priserna på snabba SSD-diskar har fallit snabbt den senaste tiden.

SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE1T0BW 2.5″ 1TB SATA III MLC Internal Solid State Drive (SSD)

Tills man idag kan få en SSD-disk på en Terabytes för under $400!

En Terabyte är större än du nånsin tror. Du kan ladda ner – förlåt köpa – hur många filmer du vill på en så stor disk. Och dom är verkligen supersnabba.

En mycket viktig utveckling. Så o du letar efter en julklapp till någon som har en dator, så är en SSD-disk något att tänka på.

USABloggen.se

Pressklipp:

[tags]Julklappar SSD diskar, SSD Diskar, Datorer Julklappar [/tags]

2 thoughts on “Julklappsbloggen: supersnabba allt större SSD-diskar allt billigare

 1. Kenneth

  En liten rättelse här Lennart, skolan lånar ut datorerna till eleverna med ett erbjudande att lösa ut dom efter utbildningen.
  Min dotter tog studenten där förra året och vi löste ut den dator hon hade.

  Nu har kylan kommit till Sverige men ingen snö här i söder än så länge.

  Hälsa

  1. Lennart

   Hej Kenneth: ok, låter som en bra plan. Här i USA har man allt oftare börjat använda billiga Chromebooks istället för iPads i skolorna.

Comments are closed.