Politik

På inkubatorn Launch Academy i Vancouver, IT-entreprenörer, mentorer och hög stämning

Launch. presentation

Foto USAbloggen 2014.12.04. Föredrag om ny teknologi på Launch Academy.

Launch Academy

Foto USAbloggen 2014.12.04 En plats vid ett skrivbord plus WiFi och mingel och din lycka är gjord.

Launch Academy i Vancouver är en av stadens mest aktiva inkubator för startupföretag. Belägen i Gastown-distriktet nere vid havet är det här en typisk startupinkubator som lika gärna kunde ligga i Malmö, Beijing eller San Francisco.


Man är icke vinstdrivande och riktar sig till startupföretag som just har startat.
Förutom plats vid ett skrivbord, se bilden ovan som jag tog på kvällen när alla hade gått hem, så håller Launch Academys mentorer föredrag om olika aspekter på företagande och de hetaste nya teknologierna.

Och viktigast av allt, för entreprenörskap handlar i grunden om pengar, så har man också riskkapitalföretag inhysta på kontoret och kan göra introduktioner för lämpliga startupföretag.

Man samarbetar också med Grow Lab för de mer avancerade startupföretagen. Grow Lab som är vinstdrivande, erbjuder ett formellt tre-månaders acceleratorprogram.

De olika medlemstyperna är intressanta. För så litet som $50 i månaden får man tillgång till mentorernas föredrag och mingelprivilegier. Men ingen skrivbordsplats. För en skrivbordsplats betalar man $150. Och för $250 i månaden får man 7*24 tillgång till skrivbordsplats plus allt annat.

Det viktigaste är dock inte så mycket mentorerna utan möjligheten att få träffa andra likasinnade. det är just minglet den mänskliga närheten som gör att programmerare och IT-entreprenörer flockas till inkubatorer över hela världen.

Mycket trevlig personal och kul startupföretag.

Pressklipp:

[tags]Launch Academy Vancouver [/tags]