Politik

Körkort i mobilen i den amerikanska delstaten Iowa

My new wallet

Den gamla hederliga plånboken närmar sig historiens skräphög. Mobilen knackar på dörren eftersom all information vi idag bör på oss nu är digital eller snart kommer att bli digital. Inklusive körkortet.

Jeff Elder skriver i Wall Street Journal om hur delstaten Iowa nu jobbar på att utveckla ett digitalt körkort, något som visar sig mer komplicerat än man skulle tro: Iowa Is Building the Nation’s First Smartphone Driver’s License

Iowa is looking to create the nation’s first smartphone driver’s license with an app that can co-exist with the traditional plastic card.

One concern is how a police officer would interact with someone’s smartphone. For instance, what would happen if someone who was pulled over received an incriminating text while the officer was checking the license on the app? Henry believes the app will work in a way so that “the phone never leaves your hands.” Users could hold up the phone so that police or Transportation Security Administration officers can scan the license electronically, rather than handling the phone.

Another issue Iowa is looking to address is finding a way to hide smartphone notifications so that an officer doesn’t see them while checking a license. Iowa is also working on ways to prevent fakes. One feature might have the photo on the license move slightly so that it is distinguishable from a screenshot.

Så snart kommer den gamla plånboken att vara ett minne blott.

Pressklipp:

[tags]Plånboken försvinner, elektroniska körkort, körkort i mobilen [/tags]

2 thoughts on “Körkort i mobilen i den amerikanska delstaten Iowa

    1. Lennart

      Christoffer: Ja precis, jag blev också förvånad. Det visar att innovation kan komma från oväntade platser.

Comments are closed.