Politik

Sadla om i Silicon Valley. Lär dig programmera på Coding House i Palo Alto

ATT hackathon 2

Framtiden tillhör vetenskapsmännen och programmerarna och den som inte är beredd att sadla om kommer att falla på historiens skräphög. Speciellt i dagens allt hårdare samhälle där allt mer an BNP går till de med de vassaste armbågarna.

Jag tillbringade lördagen på en Hackathon i Palo Alto och satt med i en halv-dags klass som gavs av Coding House till omkring 60 personer som alla hade betalat strax under $15 000 för en 60-dagars kurs som garanterar ett programmeringsjobb eller också får man pengarna tillbaks.

Det här var en introduktionskurs i Ruby on Rails och Angular. Takten var hög, läraren programmerade på en stor skärm och hade fyra assistenter som gick runt och hjälpe eleverna. Som var mycket motiverade. 15% var kvinnor och medelåldern låg kring de 30.

Lunchen var två timmar försenad men ingen knorrade. När det sen var dags för eleverna att själva programmera en uppgift så satte man på dånande diskomusik.

Det var litet för mycket praktik och för litet teori, som jag tror kommer att göra de här eleverna mindre kunniga i framtiden. Man introducerade t.ex. Trygve Reenskaugs Model View Controller, ett av de centrala begreppen inom dagens webb-appar utan att förklara vad den egentligen betyder.

Litet för hög takt och för komprimerat kanske. Men ändå, en chans upp från fattigdom för de som vill ta chansen att ta sig upp från rännstenen i Silicon Valley.

USABloggen.se
USABloggen på Twitter

Pressklipp:

[tags]Lär dig programmera, Coding House, Palo Alto [/tags]

2 thoughts on “Sadla om i Silicon Valley. Lär dig programmera på Coding House i Palo Alto

  1. Marcin

    Hur många av deltagarna tror du kommer att lyckas med att få jobb och ungefär vilka jobb tror du de kommer att få?

    1. Lennart

      Marcin: Bra fråga. Jag tror att huvuddelen kommer att få programmeringsjobb som betalar rätt bra. Men det gäller att verkligen vara ambitiös och ligga i som bara den. Progammeringsyrket är ingenting för den som vill festa och ta det lugnt.

Comments are closed.