Politik

Sittriktiga stolar, vita tavlor, flyttbara bord och skräpmat, så ser Silicoin Valleys startupföretag ut

attstolar

Stolarna är nyinköpta, justerbara, sittriktiga, ergonomiska och framför allt flyttbara. precis som alla borden och de många vita tavlorna på ATT:s inkubator i hjärtat av Palo Alto i Silicon Valley.

Det gäller att visa att man hänger mer i de senaste trenderna. Bönsäckar att sitta på ligger undanslängda litet här och där, och en stor platt-teve gör det lätt att visa OH-bilder.

Glöm taket, idag ska man kunna se upp till yttertaket och helst se en massa rör och ledningar om man tittar upp mot himlen där alla miljarder som dagens startupföretag strävar efter ligger och väntar.

Man är granne med ett riskkapitalföretag och en advokatfirma, utan advokater inga startupföretag. Och utan avancerad skatteplanering ingen innovation.

Medelåldern ligger någonstans kring 25, många av deltagarna på helgens hackathon var i tonåren, en så ung 14. Precis som balettdansöser, schackspelare och idrottsmän gäller det att börja tidigt med att programmera.

Om man bortser från skräpmaten så är det här toppmoderna lokaler, man har t.om. ett par cyklar undangömda i ett hörn av lokalen.

Man flyttar om i lokalen, ritar på de flyttbara tavlorna och smaskar på skräpmaten, allt för att formulera den senaste företagsidén. Som kan förverkligas på någon månad och sen gå i kras lika snabbt.

Vita Tavlor

Välkommen till den ergonomiska dalen och Silicon Valleys startupindustri. Och för den som undrar så skulle den här lokalen på Homer Street i Palo Alto lika gärna kunna ligga i Malmö, Beijing eller Berlin.

USABloggen.se
USABloggen på Twitter

Pressklipp:

[tagsSilicon Valley, kontorsstolar, startupföretag] [/tags]