Politik

Den mobila webben, Facebooks Instagram värt $35 miljarder? Glöm texten, allt handlar om tonåringar och bilder

När Facebook köpte Kevin Systroms och Mike Kriegers lilla fotoapp Instagram för en miljard dollar i april 2012 så trodde en samlad Silicon Valley att Mark Zuckerberg hade blivit galen.

Men idag räknar man med att företaget, som alltså är del av Facebook, är värt hela $35 miljarder! Och orsaken till det är något som jag har skrivit om rätt flitigt, ok, alltför flitigt, under de senaste månaderna.

Glöm text, idag är det bilder som gäller. Men det är inte riktigt hela saken. För orsaken till bildens starka frammarsch handlar mest av allt om mobilens frammarsch. Vi läser fortfarande på våra läs och surfplattor, kanske t.o.m. mer än någonsin tidigare.

Men när det kommer till mobilen så är det alltså bilde som gäller för hela slanten.

Time Magazine skriver om Instagrams förmodade värde: Picture This: Instagram Could Be Worth $35 Billion

Photo-sharing service owned by Facebook could be worth that whopping amount, according to a new estimate by a Wall Street analyst

Instagram, the photo-sharing service owned by Facebook, could be worth a whopping $35 billion, according to a new estimate by a Wall Street analyst.

Citi’s Mark May issued a new valuation estimate for the popular app, far above the bank’s prior $19 billion valuation, a loftier view on the asset that May attributed to Instagram’s announcement last week that it had reached more than 300 million total users.

“While Instagram is still early in monetizing its audience and data assets and its financial contribution to Facebook is minimal today, we believe that it is quickly gaining monetization traction and would contribute more than $2 billion in high-margin revenue at current user and engagement levels if fully monetized,” May wrote in a research report.

Det är egentligen inte så svårt att förstå. Med allt billigare mobiler och digitalkameror så produceras varje svensk säkert dussintals bilder i veckan, som vi delar med oss och som andra kan ta del av och ofta även njuta av.

Och en bild kan ofta verkligen säga mer än tusen ord.

Så om ni får se litet fler bilder här på bloggen och på mitt Instagram och Twitterkonto så bli inte förvånade.

Sen är det inte helt riktigt att allt handlar om tonåringar och bilder. Även dom av oss som inte längre kan räkna oss till tonåringar fotar så att blixtarna smäller flera gånger varenda dag.

Pressklipp:

[tags]Den mobila webben, Facebooks Instagram, chatappar [/tags]