Politik

Som Picassos Blå Period, USABloggen.se nu fullt mobil

USABloggen Mobile

Till Jul så fick jag en rent överväldigande LG G3-mobil av min äldste son med obegränsat data. En mobil som har fått mig att inse hur mobil världen verkligen är.

Jag har haft en mobil, ja flera, i flera år nu. Och de har varit bra, men inte så här stora och väldesignade som den här.

När min blogg samtidigt kraschade och jag fick den på fötter igen och sen tittade på den med min nya mobil så insåg jag att det givetvis är såhär som de flesta av mina läsare läser den, och att jag verkligen bör satsa på bloggens mobila utformning.

Den som vill kolla nu kommer att se en betydligt bättre mobil app än någonsin tidigare, se bilden ovan.

Och trots att det inte syns på bilden så ser man en liten bubbla med ett nummer som visar hur många kommentarer ett inlägg har. Man klickar på bubblan och kommer omedelbart till kommentarerna.

Jag har också börjat blogga mobilt via mitt Instagram-konto.

Sen fick jag också en Anker A7908 Portable Bluetooth 4.0 Speaker från min andre son, som jag nu bl.a. använder för att lyssna på Sveriges Radioprogram från min mobil.

Men den viktigaste insikten är att med de större mobilerna som fortfarande är små nog att mer eller mindre rymmas i en vanlig ficka, så har man allt man behöver för att sköta mejl, sociala nätverk, läsa böcker och videochatta med dottern i Beijing.

En bärbar dator, vad är det för något?

Om någon har åsikter om bloggens nya mobila tema, så låt mig veta. Och nej, bloggen behöver inte en app. På Android så skapar man helt enkelt en “Bookmark” och lägg den på mobilens hemsida så har du de fakto en USABloggen-app.

Låt mig veta om någon har problem.

Ett par omtumlande dagar. Som inte blev mindre omtumlande genom att jag nu också kan titta på SvT på min 55-tums-plattteve från min mobil. Tala om cool teknologi. Mer om det i veckan.