Politik

Nyårsdag med is, snö och den strålande San Franciscobukten

SFOBayFoto USABloggen 2015/01/01. Mellersta Silicon Valley med bakomliggande San Franciscobukten. Bilden är tagen mot öster.

Gav mig upp tidigt för en halvdags-promenad uppe i bergen ovanför Silicon Valley. Natten hade varit kall så det låg isfläckar och snö en bit upp i bergen. Men så snart som solen kom upp så blev det varmt och gott och jag kunde ta av tröjan och jackan. Jag var nästan ensam där uppe så tidigt, men senare så började joggarna och bergsvandrarna komma. Bl.a. en grupp på omkring 15 japaner. Som fick mig att ånga att jag aldrig fullföljde mina studier av det svåra men intressanta japanska språket.

Förunderligt nog so fungerar min nya mobil uppe i bergen och jag kunde läsa och svara på Jan Grönholms och Peter Anderssons kommentarer på bloggen med en vidunderlig utsikt över San Franciscobukten.


bergsängJPG

Foto USABloggen 2015/01/01

Sen hittade jag en äng, se bilden ovan, där jag satte mig ner och åt ett par medhavda apelsiner medan ett gäng rådjur betade bara några meter bort.

sfoskyline

Foto USABloggen 2015/01/01
Nu finns det säkert något besserwisser som säger att ja men de där bergen är väl ingenting mot Kinnekulle eller bergen i Hälsingland! Har man sett ett berg så har man väl sett dom alla? Men tänk för att man inte har det.
Och som bevis så lägger jag till den sista bilden. Det hade hunnit bli litet disigt, men om ni tittar noga så kan ni faktiskt se San Francico längst bort på bilden.

Man kan säga mycket om Kinnekulle och de blå bergen i Hälsingland. Men man kan för sjutton inte se San Francisco därifrån. Det kan man från de här bergen. Och nu har ni bevis.

Och till den som undrar om någon har skrivit en visa med Kinnekulle i, så lägger jag till Owe Thörnqvists mästerliga Vänervisa, lyssna och njut.

Ska göra om den här halv-dagspromenaden på lördag och kanske också på söndag. Sen börjar jobbet igen.