Politik

Amerikansk poddradio, följ med vad som händer i USA i mobilen

PodTrac har ett antal bra amerikanska podradiokanaler som är värda att stifta bekantskap med. Det var den förträfflige Anders Sundelin som jag känner se förr som uppmärksammade mig på Podtrac i sin intressanta understreckare i SvDS om den amerikanska poddradioserien Serial som just finns på Podtrac Pusseldeckare med verkligheten i fokus. Reportagets historia går inte att tänka sig utan berättelser om brott. Höstens podcast-sensation ”Serial”, ett reportage i flera avsnitt om ett delvis ouppklarat mord i USA 1999, går tillbaka på en lång tradition av så kallad ”true crime”. Men dess öppna form är nyskapande.

Att Poddradio nu återigen blir populärt beror på att vi nu konsumerar allt mer av vår information i mobilen.

Och den som är intresserad av mord i USA kan hitta Serial på den här länken

Och om någon har tips om svensk poddradio så vore det intressant att höra.