Politik

2016 valet i USA: Demokraterna allt mer oroade över den senaste Clinton-skandalen

Hillary Clinton - Caricature

När 2016 års valkampanj nu startar på allvar i USA så växer demokraternas oro över Hillary Clintons chanser mot republikanerna. Speciellt efter den senaste skandalen kring hennes privata webbserver som gjorde det möjligt för henne att kringgå lagen och hålla sin officiella e-post privat och utanför State Department.

Även om sånt här förfarande inte är unikt så befäster det bilden av Clinton som en tafflig myglare, och den här skandalen kommer att förfölja henne under det närmaste året.

John Wagner skriver i Washington Post om att allt fler demokrater nu börjar oroa sig och vill se andra demokratiska ställa upp mot Clinton, som nu uppfattas som betydligt mer sårbar än tidigare : Amid Clinton controversies, Democrats seek alternative

Democratic activists in early presidential nominating states say that new controversies swirling around Hillary Rodham Clinton have made them more eager than ever for alternatives in 2016.

The undercurrent of anxiety about Clinton’s vulnerabilities has grown in recent days with potentially damaging news of foreign donations to the Clinton Foundation and the former secretary of state’s use of private e-mail accounts to conduct official business.

But as they survey the landscape, few Democrats see other credible contenders.

“The problem is, there’s nobody out there who’s not Clinton who’s the equivalent of Barack Obama,” said Larry Drake, chairman of the Portsmouth Democrats in New Hampshire. “He was a fresh face . . . and he gave great speeches­ and he turned out to be electable.”

Hillary Clinton har sedan också fått donationer till fmailjen Clintons privata stiftelse från de regeringar som hon har arbetat med som USA:s utrikesminister. Något som strider mot USA:s lagstiftning.

Anne Gearan skriver i Washington Post: Will Clinton’s experience be a liability?

But over the past two weeks, with back-to-back revelations that she was working with foreign countries that gave millions of dollars to her family’s charitable foundation and that she set up and exclusively used a private e-mail system, that argument has been put in peril.

Instead of a fresh chapter in which Clinton came into her own, her time as the country’s top diplomat now threatens to remind voters of what some people dislike about her — a tendency toward secrecy and defensiveness, along with the whiff of scandal that clouded the presidency of her husband, Bill Clinton.

That side of Hillary Clinton also plays directly into the main Republican argument against her, that she is a candidate of “yesterday” — as Sen. Marco Rubio of Florida recently put it — who comes with decades of baggage the country no longer need carry.

Jag är själv övertygad om att Hillary Clinton kommer att svepa undan alla demokratiska kandidater och sen leda demokraterna i fördärvet i presidentvalet

Hon har sedan länge passerat sitt bäst före datum, hon är klantig, lat, saknar helt personlighet och framstår mest som en robot helt utan personliga åsikter.

Dessutom är hon långt ut på högerkanten rent politiskt.

En katastrof för demokraterna och för USA.

4 thoughts on “2016 valet i USA: Demokraterna allt mer oroade över den senaste Clinton-skandalen

  1. Peter Andersson

    Såg en kommentar på någon annan blog om att det ju egentligen var smart av Hillary att inte använda sin statliga e-mail – därigenom lyckades hon ju undgå att bli hackad av Edward Snowden…

    1. Lennart

      Johnny: Nej inte vad jag vet. Hillary har en så dominant ställning inom det demokratiska partiet att ingen annan demokrat vågar ställa upp.

Comments are closed.