Politik

Torsdag på Inkubatorn Galvanize.it i SOMA-distriktet i San Francisco

sfo1

Foto USABloggen.se 19/3/2014. Korsningen First och Howard i SOMA-distriktet i San Francisco. I Närheten av Galvanize.it. Använder den här bilden eftersom den ser bättre ut än den från Galvanize.it som följer.

Jag tillbringade torsdagen i San Francisco på en inkubator som heter Galvanize.it. Inkubatorer är det senaste skriket på startupmarknaden, och inkubatorer växer idag upp som svampar ur jorden.

Som alla andra inkubatorer så är Galvanize.it fylld av unga entusiastiska IT-människor beväpnade med ett hurtfriskt humör, en ryggsäck och en Macbook Air. Nedersta våningen påminner om lobbyn på ett modern skandinaviskt hotell, med en massa människor som sitter litet här och där och pratar, skriver på sina Macbook-ar, talar i mobilen, eller kommer raskt gående någonstans med mobilen i ena örat.

Alla är väldigt entusiastiska, glada, euforiska, det är ungefär som det var i Sovjet och Kina när kommunisterna hade tagit makten och man byggde ett helt nytt samhälle. Eller som på ett väckelsemöte nere i de amerikanska sydstaterna.

Hit kan man komma ensam eller med en kompis för att starta sitt företag. Man träffar likasinnade och minglar, mentorer, kan gå på lektioner om de senaste IT-produkterna, och har man tur så kan Galvanize.it:s talangscouter lägga märke till dig och erbjuda dig riskkapital mot en del av ditt företag.

Man satsat också stort på programmeringskurser. Den som betalar $20 000 kan få gå en tuff sex månaders programmeringskurs och om man klarar den så lovas man jobb som junior-programmerare.

galvanize4

Framtiden är här, nu idag, på Galvanize.it i SOMA-distriktet i San Francisco.

Och SOMA står för South of Marketstreet, San Franciscos motsvarighet till Stockholms SOFO.

Och SOMA är USA:s IT-industris absoluta ground zero.

galvanize3a