Politik

En sedelärande historia om datormolnen, bottar, Github och BitCoin

Untitled

De allra flesta har läst om den digitale valutan bitcoin som bl.a. den stora anläggning som finns i Boden.

Men alla bitcoinframställare, som kallas bitcoin miners är inte ärliga. Och signaturen Juniq skriver på Slashdot om en märklig historia där bitcoinframställare kör automatiserade bottar som letar efter de hemliga nycklar på kodhotellet GitHuv som man använder när man kör s.k. virtuella avbildningar i Amazons datormoln: My $2375 Amazon EC2 Mistake

When I woke up the next morning, I had four emails from Amazon AWS and a missed phone call from Amazon AWS. Something about 140 servers running on my AWS account. What? How? I only had S3 keys on my GitHub and they where gone within 5 minutes!

Turns out through the S3 API you can actually spin up EC2 instances, and my key had been spotted by a bot that continually searches GitHub for API keys. Amazon AWS customer support informed me this happens a lot recently, hackers have created an algorithm that searches GitHub 24 hours per day for API keys. Once it finds one it spins up max instances of EC2 servers to farm itself bitcoins.

Boom! A $2375 bill in the morning. Just for trying to learn rails.

Lucky for me, I explained my situation to Amazon customer support – and they knew I wasn’t bitcoin mining all night. Amazon was kind enough to drop the charges this time!

Och sen när de här bottarna alltså hittar utlagda hemliga nycklar på kodhotellet GitHub så är dom programmerade så att dom snabbt som tusan startar så många virtuella datorer på Amazon som dom kan för att skapa bitcoin.

En rent djävulskt skicklig och givetvis helt oärlig metod.