Politik

#boycottindiana. Och nu, fritt fram för diskriminering av HBT-människor i Indiana

indiana

HBT-rörelsens snabba framsteg i USA under de senaste åren har tagit republikanerna och den Kristna Högern med överraskning. Alla försök att stoppa rörelsen, som Mormonernas kampanj i Kalifornien, har bara lyckats att förhala utvecklingen mot en mer tolerant nation.

Vilket inte betyder att USA:s homofober har gett upp kampen för intolerans och hat.

Scott Neuman skriver på NPR om hur republikanerna i Indiana jar drivit igenom en “samvetslag” som gör det möjligt för alla rättrogna affärsmän i Indiana att vägra sälja varor och tjänster till HBT-människor.

Att den här lagen inte har mötts med universellt jubel tycka ha tagit delstatens homofobiske guvernör på sängen s.as. : Indiana Governor: Lawmakers To ‘Clarify’ Anti-Gay Law

IIndiana Gov. Mike Pence — facing a major backlash from a new law that would allow businesses in the state to cite religious objections to refuse to serve gay people — says he supports an effort to “clarify the intent” of the legislation while acknowledging surprise over the hostility it has sparked.

As we reported on Saturday, the Religious Freedom Restoration Act — approved by the Republican-dominated Indiana legislature and signed by Pence on Thursday — immediately touched off a vociferous online campaign against the law, as well as a protest on Saturday in front of the Statehouse.

The law, due to go into effect in July, has also caused some high-profile businesses, such as Angie’s List, to rethink expansion plans in the Hoosier state, potentially costing it tens of millions of dollars in revenue and thousands of jobs.

In an interview on Saturday with The Indianapolis Star, Pence, a Republican with strong conservative credentials who served in Congress for a decade before becoming governor, said: “I just can’t account for the hostility that’s been directed at our state.

Ingenting visar bättre hur isolerade republikanerna är i Indiana, om dom tror att lokala affärsmän skulle välkomna en lag som diskriminerar mot deras egna kunder.

Om USA:s Högsta Domstols beslut i frågan om könsneutrala äktenskap, som väntas senare i vår, utfaller till fördel för HTB-människorna, så bör det lägga locket på för fortsatt diskriminering.

Kanske också bland de homofoba republikanerna i Indiana.