Politik

USA:s smartaste en procent mot Guds dumbommar: Silicon Valley mot den Kristna Högern

Back Home Again in Indiana

Den Kristna Högerns massiva offensiv mot homoäktenskap har många skepnader. Den senaste är en serie delstatliga “samvetslagar” som ska göra det möjligt för kristna företagare att diskriminera mot HBT-människor, av “samvetsskäl”.

Allt gick som på räls delstat för delstat tills IT-ingenjörerna i Silicon Valley fick upp ögonen för vad som var på gång. Att satte till alla klutar för att stoppa angreppet på USA:s HTB-befolkning.

Nu tar man ett steg till och kräver att USA ska införa antidiskrimineringslagar mot USA:s HBT befolkning

Nick Wingfield skriver i New York Times: Tech Leaders Call for Anti-Discrimination Laws to Protect Gays in all 50 States

Technology leaders are looking beyond an Indiana battle over gay rights that united them in the past week, and are calling on all states to enact anti-discrimination protections for lesbians, gay, bisexual and transgender people.

More than three dozen chief executives and other senior Silicon Valley leaders issued a joint statement on Wednesday, asking state legislatures to add sexual orientation and gender identity as protected classes to their civil rights laws.

Max Levchin, a co-founder of PayPal and the chief executive of Affirm, a payments start-up, organized the statement, which was signed by the chief executives of Twitter, Airbnb, Lyft, Evernote, Salesforce.com, Yelp and other companies.

The statement follows a firestorm over a new Indiana law signed last week by the state’s Republican governor, Mike Pence, that supporters said would protect religious freedoms in the state. An array of critics from business, entertainment, sports and politics have criticized the law as a thinly veiled attempt to let businesses deny service to gays, including to same-sex couples seeking to marry.

Något som säkert kommer att få Den Kristna Högern att sätta sina biblar och skjutvapen i vrångstrupen.

Man undrar vad Sveriges lilla solstråle Ebba Busch Thor tycker om Silicon Valley.

Det är värt att notera att USA grundades av kristna som flydde Europa för att dom ansåg sig förföljda. För att den så snart de landat började sina egna förföljelser av oliktänkande.

Förföljelser som aldrig har slutat och som fortgår än idag.

3 thoughts on “USA:s smartaste en procent mot Guds dumbommar: Silicon Valley mot den Kristna Högern

  1. Johnny

    Lennart är kritisk till kristna som inte vill sälja tjänster och produkter till människor med olika värderingar, att de diskriminerar. Men att censurera oliktänkande på sin blogg har han inga problem med, hyckleriet är totalt. Kristna Högern får kritiseras men tydligen inte ….

  2. Marcin

    Man borde testa detta på våra äldre andliga bröder och göra en tårtbeställning med två gubbfigurer på ett Kosher bageri.

Comments are closed.