Politik

Peter Althins viktiga steg att gå ur Ebba Buschs kristna högerparti

Peter Althin at TPB trial

Jag har träffat många svenska kristna som jag har gillat, och som har varit raka motsatsen till den intoleranta, aggressiva och sektiska amerikanska kristna högern. Så när Ebba Busch nu för in den amerikanska kristna högern och dess metoder i Sverige så är jag glad att se att en politiker jag redan känner och respekterar, mest för hans arbete inom Republikanska Föreningen, nu väljer att gå ur partiet.

Peter Althin skriver på SvD Debatt: KD är inte längre mitt parti. Jag trodde på min tolkning av den kristdemokratiska ideologin. Nu känner jag mig sviken av partiet – bedragen, skriver advokat Peter Althin.

KD är inte längre mitt parti. Jag trodde på min tolkning av den kristdemokratiska ideologin. Nu känner jag mig sviken av partiet – bedragen, skriver advokat Peter Althin.

För nästan 20 år sedan blev jag medlem i Kristdemokraterna. Under en tioårsperiod var jag ledamot i Kristdemokraternas partistyrelse. Jag var riksdagsman från 2002 till slutet av 2007 och representerade då Kristdemokraterna i justitieutskottet.

Men jag hör inte hemma i det högerparti som den nya partiledaren har ambitionen att forma partiet till – därför lämnar jag partiet.

Kristdemokraterna har nu genom den nyvalda partiledaren valt en politik som jag i avgörande delar tar avstånd från. Enligt den nyvalda ordföranden, Ebba Busch Thor, står Kristdemokraterna mer till höger än alla andra riksdagspartier.

Precis som riksdagen har markerat mot SD som inte rumsrent så bör man nu göra detsamma mod Ebba Buschs KD. Som redan med sin “samvetsklausul” har visat att man inte tänker följa gällande lagar och som den amerikanska högern vägra att acceptera ett samhälle där kvinnor kan få abort, där elever får lära sig om Darwinismen, där vi har allmän skolplikt, där HBT-människor är jämställdhet.

Ebba Buschs kristna samhälle har skrämmande likheter med mullornas Iran, och hennes entusiasm för den israeliska krigsmakten visar vart KD är på väg. Förhoppningsvis kommer vi att få se fler avhopp inom den närmaste tiden.

KD:s medlemmar kan nu i varje fall inte säga att dom ingenting visste. För det finns fler protester: Läkare vägrar vårda kristna i protest mot Busch Thor och protesterna kommer inte att sluta så länge som KD profilerar sig med den amerikanska kristna högerns politik.

Fler inlägg om Kristna,Den Kristna Högern

One thought on “Peter Althins viktiga steg att gå ur Ebba Buschs kristna högerparti

  1. Johnny

    Att du orkar uppröra dig över KD och Ebba Busch. Hon är kvinna det är det viktiga, hade hon varit lesbisk och transvestit så hade det varit perfekt för jobbet. Samvetsfrid är ett intressant förslag, då kan de goda människorna vägra att mörda barn och de onda människorna kan fortsätta med det. Det passar jesusmarxisterna perfekt. Ett bättre förslag vore att höja abortåldern till 20 år i fall någon får en kass unge som inte kan spela fotboll eller hålla käften på lektionerna så gör man bara abort. Det skulle pigga upp de meningslösa politiska diskussionerna på Titanics fördäck när vi kör med full fart mot massinvandringens isberg. DÖ-partiet har nu lyckats förstöra försvaret och skolan medans skottlossning ekar och bilar brinner i förorten. Det är naturligtvis etablissemangspartierna (DÖ-partiet) och media som inte är rumsrena med sin destruktiva, blodiga och ruinerande politik, inte ens tiggarna i varje gathörn klarar regeringen av att åtgärda. Du kan sova lugnt, innan Ebba Busch lyckas förbjuda aborter i Sverige så har det svenska välfärdssystemet gått i konkurs så det blir ingen vård i alla fall.

Comments are closed.