Politik

Phablets, kommer Mobilplattan att slå ut surfplattan och ge oss en enda standardiserad mobil pryl?

DSC01387

Foto USABloggen.se 10/5/2015

Först kom mobilen och därefter, så sent som 2010, iPad och surfplattan. Mobilen blev till en pekmobil med en skärm som växte medan surfplatteleverantörerna experimenterade med olika storlekar.

Men det har alltid funnits en klar skillnad mellan en pekmobil och en surfplatta. Och många av oss går idag omkring med två eller flera mobila prylar.

Tills nu, när mobilplattan eller Phablet som svenska medier nu även insisterar på att kalla det, ett mellanting mellan en pekmobil och en surfplatta.

Jag har just fått min egen mobilplatta och det första man märker är att den faktiskt ryms i bakfickan men ingen annanstans.

Men på plussidan så kan man som ni ser hålla den i handel.

Jag gillar den starkt och upptäcker till min förvåning att min kinesiska MiPad bara är aningen större.

Jag måste erkänna att jag verkligen gillar min mobilplatta. Den är perfekt för långa flygresor i turistklass med flåsande och överviktiga medpassagerare som dricker gigantiska mängder alkohol och sen ideligen tvingar mig att resa mig när de ska på toan, för att inte tala om kräkande barn i sätet bredvid. Jag tror att den i stort kommer att ersätta min surfplatta, även min annars superba iPad Air.

Men betyder det att vi går mot ett format för våra mobila prylar. Jag vet inte, men jag tror inte det. Jag tror att vad som kommer att leda till standardisering är en helt ny mobil med flexibel och börjbar skärm som själva kan anpassa.

Fler inlägg om Surfplattpor