Politik

Bönder med drönare på väg att modernisera jordbruket i USA

Drone and Moon

En Phantom 2 Vision/drönare

Jordbruk handlar mycket om att ha koll på alla de naturresurser som bönderna använder och är beroende av: åkrar, väder, boskap, mm.

Jag har en skolkamrat som är bonde och som för flera år sen visade mig hur han använder satellit-data parad med sina RFID-taggade kor för att se var dom befinner sig.

Men den riktiga killer-appen för jordbruket är drönaren. Som nu har hunnit bli avancerad nog för att inte bara kunna ta bilder på vidsträckta åkrar, “som korna gått bet på”, för att citera Blandaren, men också för att kunna samla in data visa sensorer som sen kan analyseras i datormolnen.

Julie Turkewitz skriver i New York Times:
Farmers Flying Drones May Soon Be Given Clearance

Soon, however, farmers may be able to fly their drones openly.

In February, the Federal Aviation Administration proposed new rules that would allow people to fly small unmanned aircraft for commercial reasons. Drone operators would have to be certified and to keep their devices in sight at all times during flight. If the regulations are approved, after what could be a lengthy period of public comment and evaluation, there will be implications across the country: Drones could be used by construction workers, firefighters, filmmakers and others.

But few are as excited about this technology as farmers.

The Association for Unmanned Vehicle Systems International, an industry group, said that it expected agriculture to make up 80 percent of the market for unmanned aircraft after commercial flight is allowed.

“It’s invaluable,” said Corey Jacobs, a corn farmer who lives in rural Indiana. Mr. Jacobs, 28, used to spot weeds or weather damage by walking miles through his cornstalks in 100-degree heat. Now, he simply launches a drone.

Det här kommer att bli mycket stort här i Kalifornien där den gigantiska San Joaquindalen är USA:s kanske viktigaste jordbruksområdet. Och som nu måste lära sig att klara sig med ökenliknande förhållanden.

Pressklipp:
VK, Expressen

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Drönare

2 thoughts on “Bönder med drönare på väg att modernisera jordbruket i USA

  1. ~Charmkvarken~

    I flera år gycklade jag med Monsanto. Det tog en ände av förskräckelse. Ödet gav mig en läxa. Genom ett oväntat arv fann jag mig plötsligt vara delägare i Monsanto.

Comments are closed.