Politik

Knepen som förvandlar Twitter till ett superbt socialt nätverk

Tags:

Twitter Office

Alla vet vid det här laget vad Twitter är för någonting. Ett socialt nätverk där man kan skriva små korta meddelanden på upp till 140 tecken och länka till traditionella artiklar. Man kan också ladda upp bilder och nu också använda Twitter för att länka sina realtidsvideon på Meerkat och Periscope.

Men när man börjar använda Twitter så drunknar man i en massa helt meningslösa meddelanden från personer som man aldrig har det minsta intresse av. Så hur kan man gallra bort 99.99%
av all bråte för att sen kunna följa dom människor som man verkligen är intresserad av? Mest givetvis ens vänner.


Jo om du klickar på Twitterlänken ovan, som går till mitt konto, så ser du under bilden en rad med Tweets, Following, Followers och Lists. Och Lists är vad vi är efter. Och där ser vi
Create a list. Så vi skapar en lista som vi t.ex. kan kalla Friends.

Så nu har vi vår första lista. Om vi nu klickar på någon på Twitter så ser vi först en stor blå knapp med ordet Follow eller Following och om vi trycker på den knappen så kan vi alltså följa den personer. Men alldeles till vänster om den blå knappat så ser vi ett litet kugghjul.

Och om vi klickar på det kugghjulet så ser vi en lista och på andra plats på den listan så ser vi Add or remove from lists.

Om vi nu klickar på Add or remove from lists och där ser vi vår Friends-lista och vi kan lägga till den här personen till vår lista.

Och sen fortsätter vi så med alla våra 500 närmaste och mest intima vänner.

Sen när vi sitter på Malmötrafikens buss in till Triangeln på morgonen så kollar vi bara vår lista på Twitter och ser endast meddelanden från våra vänner och andra personer som vi är intresserade av. Inga andra!

Men vänta, vi är inte klara än. Vi märker snart att vi får en massa meddelanden från personer som vi INTE följer. Så om vi kollar längre ner på samma meny den med Add or remove from lists så ser vi Turn off Retweets så att om Sture är en jäkel på att skicka ut en massa helt onödiga retweets så kan vi bara stänga av dom men i övrigt titta på vad Sture säger.

Och sen en sak till. Längst ner på samma kugghjuls-lista så ser du Turn on Mobile Notifications. Om du gör det så får du ett SMS när dina kompisar skickar ut ett Tweet. Elegant inte sant?

Och det är den parametern som gör det möjligt att använda USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien