Politik

HoloLens,Oculus Rift, Magic Leap, Förstärkt Verklighet och Virtuell Realitet, nya sätt att se vår omvärld

Cordeiro Rift

Vi ser vår omvärld med glasögon, teleskop, mikroskop, teveskärmar och alltmer med datorskärmar och nu alltmer paddor och mobiler. Men utvecklingen fortsätter och snart kommer vi att kunna se världen med hjälp av helt nya omvälvande teknologier som går under namn som Förstärkt Verklighet och Virtuell Realitet. Två teknologier som ligger alldeles runt hörnet och som kommer att förändra världen och hur vi lever i den.

Det här är något som man ser, om ni ursäktat den dåliga vitsen, så snart som man deltar i en Hackathon, där man ser Facesbooks Oculus Rift överallt.

Ava Kofman skriver i The Atlantic:Dueling Realities. Augmented-reality systems could edge out virtual reality and re-imagine human perception in the process.

Spurred by developments in mobile computing and graphics processing, both augmented and virtual-reality technologies have finally become wearable, portable, and affordable enough for popular use. Six decades and several engineering challenges later, the first wave of market-ready devices are starting to battle for consumer attention: Last month, Facebook-owned Oculus VR announced that its Oculus Rift headset would ship to consumers by next year. Both HTC’s Vive and Gear VR, Oculus’ partnership with Samsung’s mobile phones, have said they will hit the market by the end of this year. Augmented reality might be a little farther off: Two of the highest-profile augmented-reality devices—Microsoft’s HoloLens and the Google-backed Magic Leap—have vague timelines for release.

Whereas immersion in virtual reality means you can’t move around without bumping into walls, or see the plane you’re repairing, Magic Leap and < ;HoloLens’ applications have the potential to transform how we go about everyday life. At stake is the chance to replace the smartphone, the desktop—even the desk.

Vi får komma ihåg att datorns styrka är dess förmåga att skapa digitala skenvärldar, tänk datorspel, och precis som vi sedan länge använder teleskop och mikroskop för att se delar av världen som vi annars aldrig hade kunnat se, så kommer vi att använda förstärkt verklighet och virtuell realitet för att se världen runt omkring oss.

En helt ny dörr mot omvärlden öppnas upp och frågan är om vår barnbarn ens kommer att känna igen sin omvärld om vi skulle ta ifrån dom deras Oculus Rift förstärka verklighet.

En spännande framtid.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om < Augmented Reality,Artificiel
Intelligence