Politik

Oculus Rift och VR på väg in i vardagsrummet

Ett bra sätt att se vilken ny teknologi som är på väg är att kolla vad kidsen på Hackathonen använder. Och i varje Hackathon som jag deltar i så kan jag vara säker på att några team packar upp en Oculus Rift för att skriva appar som utnyttjar virtuell realitet på innovativa sätt.

Det här kommer att bli mycket stort mycket snart i alla fall om man får döma av alla programmerare som använder Oculus Rift på Hackathonen runt Silicon Valley.

Nick Wingfield skriver i New York Times: Virtual Reality Headsets, Gaining Scrutiny at E3 This Week, Raise Very Real Concerns

Every Friday, a dozen or so people strap on virtual reality headsets, log on to the Internet and do something that would normally require driving to a local multiplex: watch a movie with a bunch of strangers.

Their avatars all sit in the seats of a virtual movie theater, staring at a screen playing a movie from Netflix. The sound from the theater is so accurate that if participants munch potato chips into their microphones, it sounds as though it is emanating from their avatars.

“When all of a sudden 10 avatars turn around and look at you, you know you should be quiet,” said Eric Romo, the chief executive of AltspaceVR, a Silicon Valley start-up that organizes the virtual movie gatherings and other virtual reality events.

The ability of virtual reality to transport people to locales both exotic and ordinary, is well known. Yet how the medium will fit into people’s online and offline lives is a new frontier. The best known of a new league of virtual reality headsets, HTC’s Vive by Valve, will start going on sale by the end of the year, and the devices will be a hot topic this week at the Electronic Entertainment Expo, or E3, one of the largest annual gatherings for the video game industry.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Virtual Reality

3 thoughts on “Oculus Rift och VR på väg in i vardagsrummet

  1. Bossebus

    Haha..man lär bli yr och illamående så ett giftermål med antisjösjuke/lugnande piller är nära,förutom uppkoppling med Quantified Self sekten.
    Halleluja!

    1. Lennart

      Daniel, Tack, jo jag kommer att skriva om Microsofts Hololens också, den verkar mycket intressant.

Comments are closed.