Politik

Sensorer och mobila appar gör San Franciscoflygplatsen mer passagerarvänlig

San Francisco Airport

Även om den inte går att jämföra med flygplatsen i Vancouver, min absoluta favorit i nordamerika, så är San Franciscoflygplatsen en av USA:s mest passagerarvänliga.

Nu satsar flygplatsen på att lägga in sensorer i Terminal 2 för att ge passagerna bättre service: San Francisco Airport Tests Beacon Sensors to Guide Blind Travelers. Först för att hjälpa blinda passagerare men i förlängningen för att hjälpa programmerare skriva appar som hjälper passagerare navigera på flygplatsen.

Som ett växande antal antal flygplatser så har San Franciscoflygplatsen utvecklat sitt eget gränssnitt med information om de flygbolag som trafikerar flygplatsen, restauranger och affärer, ATM-maskiner och andra tjänster.

Och sensorerna, som heter Beacons på engelska, gör det möjligt att veta precis, på decimetern, var en passagerare befinner sig på flygplatsen, så att man kan utveckla finmaskiga appar.

Jag har talat med en av IT-cheferna på San Franciscoflygplatsen som berättade att man speciellt vill satsa på appar som hjälper passagerare byta plan mellan olika terminaler. Appen ska visa precis hur man ska gå och när gaten stängs. Och även visa närliggande affärer osv.

Det här är en stor grej för konkurrensen mellan olika flygplatser, att man gör det så lätt för passagerarna som möjligt att ta sig till och från flygplatsen och att byta plan.

Mer om flygplatsens gränssnitt

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Flyg, San Francisco

One thought on “Sensorer och mobila appar gör San Franciscoflygplatsen mer passagerarvänlig

Comments are closed.