Politik

En solskenshistoria: hur två nigerianska tonåringar startade Bludoors.com och skrev webbläsaren Crodile Browser

Jag har skrivit om hur förvånad jag blev när jag anlände till Nairobi i Kenya och fann att IT-entreprenörerna där kunde lika mycket om de senaste IT-produkterna som jag. Deras appar skrevs för de mobiler som använder i Afrika och inte så mycket för våra pekmobiler, men den moln-teknologi dom använde var de allra senaste.

De globaliserade datormolnen ger programmerare över hela världen ett gemensamt språk och en gemensam teknologi som knyter dom samman och hjälper till att sprida innovation och nytänkande världen runt.

Som två tonåringar i Nigeria som har skrivit Bludoors.comsin egen webbläsare Bludoors och vars favoritshow är Andreessen Horowitz pordarioprogram A16Z.

Jeff Meyerson skriver på Wooden Computer:
The Nigerian Teenagers Who Built Crocodile Browser

Pressklipp:
VK

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien