Politik

Kalifornien: nya vaccineringsregler riktas mot den Kristna Högern

Flu Vaccination Grippe

Efter två historiska nederlag i Högsta Domstolen, i frågan om samkönade äktenskap och Obamacare så går Den Kristna Högern i Kalifornien nu på pumpen i sina krav på att låta sina barn gå i skattefinansierade skolor utan att vaccinera sig.

Nog får vara nog säger Kaliforniens demokratiske guvernör Jerry Brown som inte tänker utsätta skolbarnen i Kalifornien för hälsorisker bara för att en liten minoritet vill leva utanför samhället.

Charlotte Alter skriver i Time Magazine: California Governor Jerry Brown Signs Mandatory Vaccine Law. Law abolishes exemptions for personal beliefs

California Governor Jerry Brown signed a mandatory school vaccination bill into law Tuesday, abolishing the “personal belief” exemption that many parents use as a loophole to avoid vaccinating their children.

Now, under California law, which is among the strictest in the country, children would not be able to enroll in public school unless they have been vaccinated against diseases like measles and whooping cough. The law includes an exemption for children who have a medical reason to remain unvaccinated (like an immune system disorder) and can prove it with a doctor’s note. Parents who decline to vaccinate their children for personal or religious reasons will have to home-school them or send them to a public independent study program off school grounds.

Students who are unvaccinated because of “personal belief” who are already in public elementary school can stay until they’re in 7th grade, and then the parents will either have to vaccinate them or home-school them. …

The bill was proposed after a measles outbreak at Disneyland infected more 150 people, and many needed to be hospitalized.

En fjärdedel av den amerikanska befolkningen utgörs av fundamentalistiska kristna som till stor del lever utanför samhället. Det har gått bra hittills, men börjar nu bli svårare när samhället säger nej till homofobi och de kristnas försök att stoppa allmän sjukförsäkring för att bevara sina lukrativa “tionden” med vilka dom betalar sina medlemmars sjukvårdskostnader.

Och när bättre ut bildade föräldrar nu kräver säkra skolor där deras barn inte behöver riskera att dö i sjukdomar som det för länge sedan finns vaccin mot.

Ett lovvärt initiativ som förhoppningsvis också kommer att spridas till andra delstater.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien, Den Kristna Högern