Politik

Vad är det för fel på Malmö? Pytonorm på rymmen utan eget Twitterflöde?

Pytonorm

Det finns kulturella beröringspunkter som, om vi missar dom, gör hela vår värld obegriplig. Ett paradexempel på missade kontaktytor är en artikel i SVT Om en Pytonorm på rymmen i centrala Malmö.

Gunilla Fritze skriver i SvT: Pytonorm på rymmen i centrala Malmö
2 juli

Det var en parkarbetare som såg pytonormen i Pildammarna på torsdagsmorgonen. Personal från Malmö reptilcenter kallades dit för att leta.

Frank Madsen på Malmö reptilcenter säger till Kvällsposten att det är ovanligt med lösa pytonormar i stadsmiljö.

– Den skulle visst vara tre meter lång och då är den tillräckligt stor för att svälja både ankor och gäss, säger Frank Madsen från Malmö reptilcenter till Kvällsposten.

Han uppmanar fotgängare och hundägare att vara försiktiga när de rör sig i parken. Pytonormen är dock inte giftig.

Jakten avbröts under förmiddagen.

När man läser om ormar på rymmen så går tankarna omedelbart till den berömda händelsen i Bronx för smart fyra år sen, när en Kobra rymde från Bronx Zoo i november 2011 och uppmärksammades i pressen över hela USA.

Vad som också uppmärksammades var det Twitteflöde som skapades i kobrans namn bara ett par timmar efter flykten och som snabbt fick tiotusentals följare. Och som också det uppmärksammades i den amerikanska pressen. A Snake Escapes the Bronx Zoo and Appears on Twitter

My colleague Alexis Mainland at the City Room blog, chronicles the anonymous Twitter user who is impersonating the missing snake under the handle @BronxZoosCobra. The account, which is barely 24 hours old, has amassed tens of thousands of followers, and offers a hilarious “account” of the snake’s travels through New York City. Some of the funnier Twitter messages include:
I want to thank those animals from the movie “Madagascar.” They were a real inspiration.
Holding very still in the snake exhibit at the Museum of Natural History. This is gonna be hilarious!
Taking the Sex and the City Tour!!! I’m totally a SSSamantha.

Ett Twitterflöde dom idag har 168 tusen följare och som fortfarande är väldigt roligt.

Så när en pytonorm rymmer i Malmö, varför får den inget eget Twitterflöde? Varför kastar sig inte Malmöborna på Twitter för att bli först med att sätta upp ett Twitterflöde för den här tydligen rätt smarta pytonormen?

Jag vet att det är semestertiden, men man kan ju inte skylla allt på det.

En jättemiss för Malmö eller i alla fall och för alla orm- och Twitter-älskare i stan. Och det faktum att Pytonormen i Malmö fortfarande saknar sitt eget Twitterflöde försvårar ju polisens möjligheter att hitta ormen.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om

One thought on “Vad är det för fel på Malmö? Pytonorm på rymmen utan eget Twitterflöde?

  1. Peter Andersson

    En invandrare från Afrika som försöker lämna Sverige och ta sig hemåt igen på egen hand? Helt politiskt inkorrekt för gammelmedia… 🙂

    Men vänta bara tills den kryper upp i någon barnvagn eller dyker upp under kjolen på någon feminist…

Comments are closed.