Politik

Silicon Valley i tre bilder vittnar om förändringar och förbättringar

aloft

Aloft, ett nytt hotell bara några hundra meter från Apples högkvarter i Cupertino är modernt, glasinramat, fräscht och har robotar som levererar saker till hotellrummen .

Men vad som gör hotellet så intressant och modernt är vad man inte ser, en gigantisk parkeringsplats. För som många nya byggnader så ligger garaget under byggnaden. Och i den lilla redan överbefolkade Silicon Valley är det ett steg i rätt riktning. Tidigare byggde man stora köpcentra i den lilla smala dalen och sen klämde man upp gigantiska parkeringsplatser ovan jord, stora som Småland. Men den tiden är lyckligtvis förbi och nu bygger man alltså parkeringsplatser i källarplanet.
Två tummar upp.

vitamin
En vitamin och en brödbutik inte långt från hotellet, också de nybyggda. Och här är det nya att man har tagit till rejält och skapat en gåvänlig trottoar. Något som för det mesta helt saknas i det bilberoende Silicon Valley. Bredare trottoarer betyder att man kan promenera och träffa människor och att allt inte handlar om bilen. Två tummar upp.

spar vatten
Och till sist vattenransoneringen som är drakonisk och som verkar fungera. Två otvättade tummar upp.

One thought on “Silicon Valley i tre bilder vittnar om förändringar och förbättringar

  1. Barbro

    Jag gillar det jag ser, hotellet är snyggt. Parkeringsplatser ska det vara förstås, det är självklart.
    Det är jättebra att man kan promenera på en bred trottoar. Jag minns att man inte kunde promenera någonstans när vi var i trakterna och absolut inte utanför villorna.
    Det jag inte gillar är robotarna. Jag vill se folk, inga plåtskrällen. Låt folk få jobb istället.

Comments are closed.