Politik

Cyklar och toppmoderna kontorsbyggnader vittnar om modernisering i Silicon Valley

Samsungs nya Campus i Mountain View

Samsungs nya Campus i Mountain View

samsung2

Märk de torra gräsmattorna på Samsungs campus i Mountain View i Silicon Valley

Cyklar på väggen på Hacker Dojo i Mountain View

Cyklar på väggen på Hacker Dojo i Mountain View

En orsak till att startupföretagen och IT-entreprenörerna nu överger Silicon Valley för San Francisco är att Silicon Valley fortfarande ser ut som den gjorde för 30 år sen. Med tråkiga kontorsbyggnader på ett plan som mest ser ut som stora hangar, och inga inneställen där man kan umgås efter jobbet.

Men som den översta bilden, som jag tog i går eftermiddag visar, så har man n börjat bygga på höjden och i betydligt moderna stil än tidigare. Med små “campusar” som lika gärna kunde ligga i San Francisco eller EU.

Och som bilden under visar, från kontorshotellet och inkubatorn Hacker Dojo i Mountain View där jag talade igår kväll, så försöker allt fler IT-ingenjörer cykla till jobbet. Och Google vill också stimulera till mer cykelåkning i Silicon Valley och, som man säger, göra Silicon Valley mer lik Köpenhamn.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Silicon Valley, Cykling