Politik

Vackrare kan det inte bli, högt över torkans Silicon Valley

silicon valley vy1

Foto USABloggen 11/7/2015. Klicka på bilden för att se en gigantisk version där varje enskild villa är synbar.

Det var länge sen jag vandrade uppe i bergen över Silicon Valley. Det har varit för varmt, och sen har det varit för mycket att göra på jobbet. I år jobbar jag mycket med hackathons, och dom förläggs till helgerna. Men i morse efter en stressig vecka så beslöt jag mig för stressa av och eftersom det var riktigt bra väder så vandrade jag upp på det tysta och folktomma Black Mountain med en strålande och högst ovanlig utsikt över San Franciscobukten i öster. Ovanlig eftersom bukten oftast är höljd i töcken.

De första bilden är tagen mot nordost upp mot San Francisco som skymtar i det övre högra hörnet om man verkligen anstränger sig. Man kan klart se all torka.

Den gröna växtligheten är buskar som växer även i torrt klimat.

silicon valley vy

Foto USABloggen 11/7/2015. Klicka på bilden.

Den andra bilden är tagen mot sydost och visar San Franciscobukten utan dis. Något som är mycket ovanligt.

Om någon undrar vilken slags superkamera som jag har använt för att få så fina och högupplösta bilder (klicka på dom för att se) så är det en vanlig liten Sony Cybershot G med 32 GB minne. Den är så liten att jag lätt kan stoppa den i skjortfickan.

Den kan också jättefina videon, bl.a. från när jag flyger som jag har lagt upp på YouTube.

Nu frågar sig någon besserwisser säkert, ja men har du ingen pekmobil då, kan du inte plåta med den? Jo men sanningen är att det är enklare med den här lilla kameran. Med min pekmobil så måste jag först skriva i lösenordet och sen hitta ikonen och då är det för det mesta för sent. Så jag har både en pekmobil och en sån här liten kamera. Det är allt jag egentligen behöver.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Silicon Valley

One thought on “Vackrare kan det inte bli, högt över torkans Silicon Valley

Comments are closed.