Politik

Den amerikanska vapenlobbyn, starkare än någonsin, på väg att ruinera USA

newsweek guns

Det sades om Fredrik den Stores Preussen att det inte var en nation med en armé utan en armé med an nation. På samma sätt är USA inte en demokrati eller supermakt, det är en enda enorm vapenlobby med en nation av måltavlor som bihang.

I takt med att vapenlobbyns makt växer, i stort tack vare republikanernas och den Kristna Högerns fanatiska stöd, så ökar också risken för fortsatta massakrer med allt mer avancerade massförstörelsevapen mot hela skolklasser, hela biosalonger, och allt och alla som rör sig ute på stan. För vapenteknologin står inte still. Och idag är det enklare än någonsin för en person med en historia av svåra depressioner att köpa massförstörelsevapen och sen börja skjuta.

Kurt Eichenwald skriver i Newsweek: Americans Don’t Have the Right to Bear Just Any Arms

Let’s start with an undeniable truth: In the United States, the people have the right to keep and bear arms. And let’s then acknowledge that the childish interpretation of that constitutional amendment—that Americans have the right to whatever accessory they can put on, in or over a gun for the sole purpose of making it more deadly—is a dangerous falsehood.
….
Which brings us back to gun accessories. Nowhere in Supreme Court precedent, or in the words of the founders, or in the Second Amendment (either of them) is there a right to attach stuff to a gun, including the add-ons that serve no purpose other than to kill as many people as possible as fast as possible.

Some of these accessories are largely unknown outside of the gun crowd, including such nonsensical devices as magazine drums that allow popular weapons such as the AR-15 rifle to fire up to 100 rounds without reloading.
….
High-capacity magazines have been the accessory of choice for most mass killers in the U.S. Adam Lanza, the shooter at Sandy Hook Elementary School who killed 20 children and six adults in 2012, used 30-round magazines. The accessory was also used in mass shootings at Columbine High School in 1999 and the military base at Fort Hood, Texas, in 2011.

På sin tid hade USA tre massiva lobbygrupper. Det var Tobakslobbyn, Israellobbyn och Vapenlobbyn. Men med början i Kalifornien så krossades slutligen Tobakslobbyns inflytande i USA och miljoner liv räddades. Israellobbyn har trots alla försök inte lyckats stoppa president Obamas fördrag med Iran, och nu är Vapenlobbyn den enda lobbyorganisation som inte har förlorat sitt massiva inflytande. En tragedi för USA och västvärlden.

Vad skulle behövas för att det amerikanska folket skulle vända sig mot Vapenlobbyn? Jag fick en gång frågan och svarade att det skulle krävas 100 skolmassakrer om dagen i tio år. Idag är jag inte ens säker på att det skulle räcka.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Vapen

One thought on “Den amerikanska vapenlobbyn, starkare än någonsin, på väg att ruinera USA

  1. Johnny

    Typisk Newsweek propaganda, de vill bara ta bort “högafflarna” från folket så de inte skall skjuta etablissemanget när de blir sura över att bli plundrade, lurade, skinnade och blåsta. Det vore mycket trevligare med bankskjutningar än skolskjutningar. Men som de säger “Good things take time”.

    Den främste massmördaren i USA, by far, är president Obama. Newsweek borde börja med att avväpna honom först om de vore intresserade av att rädda människoliv.

Comments are closed.