Politik

YC Startup School Radio Podradio, följ startupmarknaden i Silicon Valley

Wharton School är en av USA:s mest kända handelshögskolor, med ett campus i San Francisco.

Om vi till den skolan lägger Y Combinator, en av Silicon Valleys och USA:s främsta acceleratorer, dit tidiga startupföretag kan ansöka för att gå på en tre-månaderskurs, ungefär som en utdragen Hackathon. Man får mat och husrum, mentorer och allehanda stöd för att skriva färdigt en s.k MVP, Minimal Value Product, och en investering på $120 000 mot 7% av företaget.
Sen i slutet av tremånadersperioden så får man träffa riskkapitalister som om dom gillar något av företagen, investerar mer pengar för att på det sättet föra det möjligt för startupföretaget att fortsätta att utveckla sin produkt.

Nu har Y Combinator startat en podradiosändning på Wharton School se podden ovan. Som absolut är värd att lyssna på för alla svenska entreprenörer.

Fler inlägg om Staderbloggen
Startupföretag
Startupscenen