Politik

Kaliforniska sommarfärger och en kärlekstragedi

Black Mountin

Silicon Valley1

När jag växte upp i folkhems-Sverige så var det i det platta Uppland där en kulle på några decimeter gav mig svindel.

Kalifornien är helt annorlunda. Speciellt eftersom jag har turen att bo inom gångavstånd till kustbergen.

I år är det torrare än någonsin tidigare.

Om Kalifornien är lik någon de av Europa så är det Bayern i södra Tyskland. Där man också har en vinkultur och berg.

Visan som sjungs av The Weaver har ingenting med bergen i Kalifornien att göra, men den är fin ändå. Jag har alltid trott att den handlar om en kille som förlorar sin flickvän för att han “caulking to slow”, dvs han tätade för långsamt. Vilket är orsaken till att jag aldrig har vågat täta hålen i väggarna här i villan.

Men vackert är det.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien