Politik

Inte din farsas bönder, Big Data moderniserar det amerikanska jordbruket

Det amerikanska jordbruket är ett världens mest mekaniserade och högeffektiva. Men det betyder inte att det kan bli ännu effektivare. Och det är därför som Big Data har blivit så viktigt för dagens amerikanska bönder. Inte bara i Mellanvästern utan också här i Kalifornien, som har ett av USA:s och västvärldens största och effektivaste jordbruksområde i den väldiga San Joaquindalen

I stort sätt så går Big Data-rörelsen ut på att man lägger ut digitala sensorer på åkrar och ängar som ger detaljerad information om jordens bördighet, om bevattningens och konstgödselns effektivitet osv. Alla dessa data kan samlas in och analyseras. Och, som videon ovan visar, idag kör skördetröskorna sig själva med hjälp av GPS.

Steve Lohr skriver i New York Times: The Internet of Things and the Future of Farming

In his presentation, Mr. Donny placed the progression of farming in three stages. The first, preindustrial agriculture, dating from before Christ to about 1920, consisted of labor-intensive, essentially subsistence farming on small farms, which took two acres to feed one person. In the second stage, industrial agriculture, from 1920 to about 2010, tractors and combine harvesters, chemical fertilizers and seed science opened the way to large commercial farms. One result has been big gains in productivity, with one acre feeding five people.

The third stage, which Mr. Donny calls Ag 3.0, is just getting underway and involves exploiting data from many sources — sensors on farm equipment and plants, satellite images and weather tracking. In the near future, the use of water and fertilizer will be measured and monitored in detail, sometimes on a plant-by-plant basis.

Mr. Donny, who was raised on a family farm in Fresno, Calif., that grew table grapes and raisin grapes, said the data-rich approach to decision making represented a sharp break with tradition. “It’s a totally different world than walking out on the farmland, kicking the dirt and making a decision based on intuition,” he said.

En mycket viktig utveckling som är ett led i den världsomspännande Big Data-utvecklingen.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien