Politik

Skräddarsydda 3D-skrivna piller på apoteken i USA.

Apotek Hjärtat ICA Maxi Lindhagen

Piller är piller på apoteket. Antingen är dom stora eller små, vita eller gula eller blå. Men med 3D-skrivare så kan apotekaren skriva ut skräddarsydda piller i alla former och storlekar. Personliga piller som kan göra det lättare att sväljha för dom med sväljproblem eller som bara har små munnar.

Douglas Main skriver i Newsweeks: FDA Approves First 3-D-Printed Pill

The Food and Drug Administration has approved the first 3-D-printed pill, a medication for epilepsy called Spritam (levetiracetam). The pill is composed of porous layers of the drug, which allow it to dissolve more rapidly than previous formulations of levetiracetam—and all other seizure medications—according to its manufacturer, Aprecia Pharmaceuticals.

This pill design could be particularly impactful for those prone to seizures, because they often have trouble swallowing. In addition, children with epilepsy may be averse to taking large pills, Quartz reports.

It’s also a signal the FDA may consider approving other 3-D-printed drugs. This could enable doctors to tailor medications, and their specific formulations in pills, to individual patients in the future.

Säg sen inte att den nya tekniken inte är intressant I alla fall för dom med små munnar.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

One thought on “Skräddarsydda 3D-skrivna piller på apoteken i USA.

  1. Kurt

    Det måste ju bli otroligt dyrt! Om behållaren och skrivaren skall tvättas mellan olika läkemedel, dessutom blir ju utbytet dåligt, eftersom det kommer att fastna i munstycket etc.

Comments are closed.