Politik

Japanska och kinesiska turister invaderar soligt Vancouver

vancouver turist1

vancouver1

Trots att det inte är helg än så är Vancouver översvämmat av japanska och kinesiska turister. Mest köpstarka japanska tjejer verkar det som. Man får armbåga sig fram på den alltid lika populära Canada Place nere vid vattnet där det är full rulle med turistbussar och folk som sitter och njuter av det fantastiska vädret.

Gigantiska färjor som får Finlandsfärjorna att se ut som finnjollar får hela hamnen att skapa med sina sirener som varnar för att man snart ska ge sig av upp mot fjordarna i Alaska.

En strålande obeskrivbar dag i en av världens mest turistvänliga städer.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om
Kina

10 thoughts on “Japanska och kinesiska turister invaderar soligt Vancouver

 1. Bossebus

  Kanske började det i fredags och fortsatte idag Bosse. Kinesiska börsfallet.
  Undras vad datorerna pysslar med just nu?(Börsautomaterna)

 2. Bosse

  Visst är det trevligt och intressant med ny teknik, och den alltmer stegrande hastigheten vad gäller teknikutvecklingen är väl i grunden positiv, men i teknikutvecklingen ligger också en ”bomb” gömd.

  Problemet är att vi kanske blir så förtjusta i ny teknik och nya upptäckter/uppfinningar och allt som kan göras med hjälp av detta att vi glömmer samhället runtomkring. Vad händer med ett samhälle som helt och hållet är uppbyggt på (över)konsumtion när de stora massorna på sikt troligen kommer att få svårare att försörja sig pga just teknikutveckling, digitalisering och automatisering?

  När nämnda massor inte längre har råd att konsumera mer än det nödvändigaste så står plötsligt konsumtionssamhället inför stora problem, och det kommer att drabba oss alla.

  Jag tror att vi måste förändra själva samhället i takt med teknikutvecklingen. Ett samhälle som lever kvar i det gamla industrisamhället vad gäller synen på arbete och sysselsättning kommer att få stora problem i en postindustriell tid.

 3. ~Charmkvarken~

  Sökes: DNA-programmerare, max 25 år med minst 20 års erfarenhet av “klassisk” programmering…

  DNA och Binärkoden är en spännande utmaning. Har på känn att ett tredje kodsystem lurar i vassen. Kvantkoden. Tre knäckta koder i symbios: Triangelkoden! Framtiden rakt in i nyllet.

 4. ~Charmkvarken~

  Lennart, den teknologiska globaliseringen river språkens kinesiska mur. Paradoxen är att världen kulturellt sett blir både fattigare och rikare. Vi lever i en spännande, men ytterst märklig tid.

  Men var finns den riktigt djupa insikten i omvärlden?
  Vi har framstående tankesmedjor, hjärntruster, exertgrupper, analysföretag typ Gartner o andra, skickligt o tidigt venture capital som Andreesen & Horowitz, små skunkavdelningar med sf-uppdrag inom Google, Facebook, Tesla möjligen, delfianalysgrupper, den välbevakade o mytomspunna Bilderberggruppen som vid mötet i Schweiz i juni tycks ha berört robotik, Artificiell intelligens och kvantmekanisk kryptografi.

  Min känsla är att man nöjer sig med att spegla nuet och extrapolera framtiden linjärt. Oftast med en snäv, kortsiktig, politisk och/eller ekonomisk bäring. Det funkar inte längre när den teknologiska utvecklingens kärnområden är inne i en snabb exponentiell fas.

  Det jag saknar är en övergipande insikt i vad som händer. Nu ser jag bara en aningslöshet. Mitt bevis är den totala frånvaron av en exponentiell konsekvensanalys.

  (Aj, där gick jag igång igen och förbrukade bandbredd… snabbt tillbaka till att hålla en låg profil under radarn 🙂 )

  1. Lennart

   ~Charmkvarken~, bandbredden är fri så fortsätt gärna att ge dina åsikter. Var finns den riktigt djupa insikten i omvärlden?

   Min insikt är att det stora just nu är försöken att skaffa klarhet vad vi kan och inte kan göra med de två kodsystem som ligger till grund för oss själva och de maskiner vi har skapat. Alltså DNA och Binärkoden.

   Kan vi skapa något helt nytt genom att börja redigera DNA:s ock skapa helt nya varelser, som kanske lever i symbios med artificiellt liv skapat av binärkoden?

 5. ~Charmkvarken~

  Det häftigaste ”kryssningsfartyg” jag kryssat på Östersjön med var en riktig finnjolle. En GUL ubåt, byggd på Värtsilävarvet. En turistubåt med stora runda fönster vid varje säte. Givetvis i undervattensläge!
  Mytoman? Nope. “We all live in a yellow submarine”.

 6. Bossebus

  “färjorna” du dillar om är väl “kryssningasfartyg” alias “flytande hotell” och dom har mycket litet gemensamt med “Finlandsfärjor”.
  (Boskapstransport som boskapstransport).

 7. ~Charmkvarken~

  Om några år reser jag till Vancover, sätter mig intill några kinsesiska turister och säger på ren svenska: “Vancover är en vacker stad, inte sant?” Varpå AI-mobilen i min bröstficka (som redan identifierat deras språk som kinesiska) omedelbart översätter det till kinesiska med min egen röst.

  Kineserna vänder sig häpna mot mig:
  Shén zǎochén xiānshēng, nǐ shì zěnme xué dào zhōngguó rén ma?

  (Hoppas Google översättning fick till det begripligt)

Comments are closed.