Politik

Det goda livet i Vancouver: söndag i parken i Harbour Green Park

Harbour Green Park

Vad jag älskar att göra när jag kommer till Vancouver, en kort två-timmars flygning från San Francisco, är att gå runt i stan utefter vattnet och njuta. Visst, det är inte något man gör på vintern eller när det hällregnar, men en fulländad söndag med idel sol, värme och en ledig söndag, så är det så nära den perfekta dagen man kan komma.

Harbour Green Park

nere vid Canada Place är den perfekta platsen att sitta och titta på alla turister som kommer gående, cyklande, roende eller seglande ute på vattnet. Eller som väller av eller på de gigantiska kryssningsfartygen på väg till eller från Alaska. En kryssningstrafik som sätter sin prägel på hela stan.

Vancouver påminner mycket om både San Francisco och Seattle, men med en klar europeisk prägel. Och nu också med en kinesisk, japansk och indisk prägel. En av världens mest kosmopolitiska städer.

Min absoluta favoritstad.

Om man vill sammanfatta Vancouver, Seattle och San Francisco så är den här inte helt okända lilla visan en bra sammanfattning:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kanada