Politik

Googles nya hemtjänster hjälper dig hitta rörmokare nära dig

plumbers

Plötsligt får du stopp på diskbänken och det gäller att hitta en rörmokare. Men det är inte så lätt att hitta en bra rörmokare, som du kan lita på.

Nu har Google just introducerat en tjänst som har byggts in i dess webbläsare.

Allt du behöver göra är att, som jag, skriva in “clogged toilet” och upp hoppar en lista på rekommenderade och certifierade rörmokare nära där jag bor.

Marie-Astrid Langer skriver i Wall Street Journal:
Google Plunges Into Home Services Market

Internet users querying Google for terms like “clogged toilet” and “lock repair” now get more than advice on how to fix their problems. Google Inc. is pairing prescreened professionals – plumbers, electricians and other local home-service providers – with desperate clients.

The long-awaited addition to its sponsored results, which rolled out Friday in and around San Francisco, rachets up competition with companies like Amazon.com Inc., Yelp Inc., Angie’s List Inc. and TaskRabbit.

Developed by its advertising technology team, it is part of Google’s paid app for small businesses called AdWords Express. Servicemen pay to be ranked among the first search results and are connected with potential customers through the app after having been screened and qualified by Google.

Trots att det här är en mycket bra tjänst så visar den samtidigt hur Google håller på att ta strupgrepp på våra liv. För jag behöver bara skriva “Weather” så får jag se lokalvädret. Och listan ökas snabbt på med nya tjänster.

Men en ny högeffektiv värld håller snabbt på att växa fram i våra mobiler. Så länge som vi är beredda att dela med oss av våra personliga data. Som Kristoffer Örstadius och Linus Larsson skriver om i en skakande artikel i dagens DN: Mobilen spårar dig – överallt

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Googles nya hemtjänster hjälper dig hitta rörmokare nära dig

Comments are closed.