Politik

Apple och Netflix, Silicon Valley och Hollywood allt närmare varandra

Netflix en Windows Media Center

Silicon Valley och Hollywood ligger som Stockholm och Köpenhamn, en kort flygresa från varandra. Och allianserna dom emellan bara växer. Netflix i Los Gatos här i Silicon Valley distribuerar film och video och har börjat skapa sina egna program. Googles Youtube kommer snart att införa en betalvägg för att kunna konkurrera med Netflix och ta betalt för video och film. Och nu kommer ihärdiga rykten att Apple planerar en allians med Hollywood för att även dom ge sig in i underhållningsbranschen.

Andrew Wallenstein skriver i Variety: Apple Eyes Move Into Original Programming (EXCLUSIVE)

Sources indicate the Cupertino, Calif., colossus has held preliminary conversations in recent weeks with executives in Hollywood to suss out their interest in spearheading efforts to produce entertainment content. The unit putting out the feelers reports into Eddy Cue, who is Apple’s point man on all content-related matters, from its negotiations with programmers for Apple TV to its recent faceoff with Taylor Swift.

An Apple representative declined comment.

The scale of Apple’s ambitions vary depending on whom is asked, but one high-level executive who talked with the company said the goal is to create development and production divisions that would churn out long-form content to stream in a bid to compete with Netflix. Apple is hoping to put a headhunting firm on those hires in the coming months, according to source, with the goal of being in operation next year. Unknown is whether the focus is on TV series, movies — or both.

Pixar ligger redan strax öster om San Francisco i Silicon Valley och det är inte alls konstigt att Hollywood och Silicon Valley nu skapar allt fler allianser.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Hollywood

5 thoughts on “Apple och Netflix, Silicon Valley och Hollywood allt närmare varandra

 1. Johnny

  Swish. Berättade över Skype att jag skaffat betalningstjänsten Swish idag, som är ansluten till bankkonto och mobil nummer. Hon berättade att när hon och hennes kompisar är ute och äter så brukar en kompis hela betala notan med sitt Visa kort och så Swishar kompisarna över sin del av notan till kompisen som betalt direkt vid restaurangbordet. Så funkar det idag i Stockholm när ungdomarna går på krogen 2015.
  Man hänger uppebarligen inte med i utvecklingen.

  Angående Android så levererar både tillverkare och operatörer sina egna startsidor, appar, ikoner, reklam, etc ovanpå aktuell Android version. Sedan när Google uppgraderar Android till nästa version så är man inte lika pigga på att utveckla nya drivrutiner och anpassa nya versionen till gamla mobilen, utan arbetar främst att anpassa nya versionen till nya mobiler. Därför kan man få svåra tekniska problem om man själv försöker uppgradera till ny version. Tillverkarna av min Kina lur (6 inch, 720×1280 pix, 320dpi, 2GB, 32GB, 1,5GHz four core, 8+2MP, SEK 1300 inkl frakt, tull, moms) levererar Android 4.2.2 och tagit bort möjligheten att uppgradera för att undvika dyra problem. Xiaomi lovade att de skulle uppgradera sitt unika Android OS i fem år till sina produkter. Bra att tänka på när man köper nästa lur. Med appen Smart Launcher spelar det inte så stor roll vilken variant eller version tillverkaren levererar man installerar ändå sitt eget interface. Det är väl i princip bara Google med Nexus som levererar Android i orginal, de flesta tillverkar vill leverera sin egen variant av Android. Med tanke på det enorma antal olika Android mobiler som levererats kan det bli ganska rörigt på marknaden.

 2. Johnny

  Benedict Evans Newsletter tar upp Smartisan som är en ny starup smartphone tillverkare i Kina som leds av en färgstark 40 årig lärare. Smartisan skuggar Xiaomi’s produkter och lanserar nu nya telefoner i rengbågens alla färger med 1.5GHz octacore, 2GB, 16/32GB, 13+5MP, 2900mAh, dual SIM. För USD 140 respektive 160. Utmärkt spec till riktigt bra pris tycker jag. Nästa lansering väntas i december. Kina tillverkarna introducerar nya produkter nästan varje kvartal och inte bara en gång om året. Vilken fart det är i denna industri.

  Snygga telefoner och intressant läsning om OS, interface och ikonet (se länk i artikek) från Smartisan här:

  http://www.engadget.com/2015/08/25/smartisan-u1-jianguo/

 3. Johnny

  Bosse, det förvånade mig mycket att Apples flaggskepp iPhone 6 Plus som är bland de absolut dyraste telefonerna i marknaden har så låga tekniska specifikationer. En dual core på 1.4 GHz processor med 1 GB RAM i september 2014 borde vara en billig budget telefon vid tidpunkten. Samsung levererar åtminstone senaste tekniken för dyra pengar. Typ octa core över 2.0 GHz, 4 GB RAM, 64-128GB ROM, 15-20MP och 5-8MP kamror idag med högsta skärmupplösningar och batterier runt 3000 mAh. Det är ganska fantastiskt men så har de monopol på operativsystemet så konkurrens saknas.

  Har du testat den Smart Launcher 3 ännu? Så enkel, snygg och snabb så lätt att installera och den sorterar automatiskt alla ikoner/appar i sex olika snygga kataloger och sex prioriterade ikoner får man ha på hemsidan i ring eller fyrkant i gratis versionen. Du får en ny snygg och välorganiserad telefon snabbt och enkelt. Det finns många launchers att välja på som är betydligt mer komplicerade, Smart Launcher måste vara den enklaste att installera och använda. Verkligen en suverän app.

 4. Bosse

  Apples affärside är att sälja lurar med gammal medioker teknik och monopol OS för svindyra pengar till okunniga dumskallar som det tydligen finns gott om.

  Tja dumskallar vet jag inte, kalla dem hellre för troende. Du vet tillhör man en sekt så gör man.

  En sak till förresten, det har visat sig att iaf vissa iPhone-modeller inte tål minusgrader och de tål inte att ramla i marken eller utsättas för väta heller. Definitivt inget för mig kan jag säga. Hardcore-prylar är det enda som gäller. 😀

 5. Johnny

  Har tappat förtroendet för Apples iPhones sedan jag läste den tekniska specifikationen på deras iPhone 6 Plus från september 2014. Den har en dual core processor på 1.4 GHZ, 1 GB RAM och 16 GB ROM som standard, 8 resp 1.2 Mpixlar kamror. Min gamla Soney Experia från januari 2012 har 1.5 MHz dual core processor, 1 GB RAM och 32 GB ROM som standard och 12 resp 1.3 Mpixlar kamror. Samsung säljer i alla fall telefoner med den senaste tekniken för lika svindyra priser som Apple. Idag får man en bra Kinalur för USD 200 med 2.2 GHz octacore processor, 2 GB RAM, 32 GB ROM613 och 5 Mpixlar kamror, 5.5 inch med 1920×1080 pixlar (samma som iPhone 6). Apples affärside är att sälja lurar med gammal medioker teknik och monopol OS för svindyra pengar till okunniga dumskałlar som det tydligen finns gott om.

  Rekomenderar alla att skaffa gratis appen Smart Launcher 3 för Android som är så enkel och snygg och som bringar ordning och reda bland alla appar och widgets, telefonen blir som ny och så enkel att använda att mormor fixar det. Läs mer och ladda här: http://www.smartlauncher.net (man kan välja nya eller sina gamla ikoner). Helt underbar Launcher och det finns hur många att välja på som helst, men denna måste vara enklast och snyggast.

Comments are closed.