Politik

Turist i San Francisco: Ferry Building Marketplace vid Embarcadero och Market Street, San Franciscos två paradgator

Market Street2

Market Street vid Embarcadero

På ett IT-möte i San Francisco beslutar oss min kollega och jag att bege oss till , en väldigt flott och inte speciellt billig saluhall som är idylliskt belägen vid San Franciscobukten i korsningen Market Street och Embarcadero. San Franciscos båda paradgator.

Embarcadero cyklar

Hyrcyklar på Emarcadero

Market Street löper fem kilometer tvärs igenom San Francisco från San Franciscobukten i öster till Twin Peaks i väster. Market STreet är en av San Franciscos tidigaste gator Market Street, stadens affärsgata som idag är mest berömd för alla de IT-företag som ligger South of Market Street, alltså i SoMa-distriktet. Vilket är var jag var.

Embarcadero Spårvagn

Spårvagn på Embarcadero

Embarcadero löper utefter San Franciscobukten, förbi San Franciscos alla pirar, av vilka Pier 39 eller Fisheran’s Wharf är den mest kända.

Men just platsen framför Ferry Building och givetvis också Ferry Building Marketplace är verkligen värda ett besök. Speciellt när solen skiner, vilket inte alltid är fallet.

Ost i Ferry Building

Och vad är en saluhall utan ost?

Man kan också ta färjor till andra sidan av San Franciscobukten från Ferry Building. Något som också rekommenderas.

Och från Ferry Building kan man sen promenera norrut förbi Pier 39 och vidare till Golde Gatebron och även över den om man så vill.

Och sen vidare västerut till Stilla Havet. Och tillbaks utefter Market Street.

En mycket trevlig plats.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om San Francisco