Politik

Steve Jobs-filmen får positiva recensioner, även från Steve Wozniak!

Tags:

Silicon Valley-ikonen fortsätter att fascinera. Och nu kommer en biografisk film med Michael Fassbender i titelrollen. Filmen är regisserad av Danny Boyle, producerad av Scott Rudin, och skriven av Aaron Sorkin, vars manus anpassades från Walter Isaacson Steve Jobs-biografi.

Steve Reisinger recenserar filmen i New York Times: Is Steve Jobs movie the first tech biopic to get it right?

Last week, Steve Jobs, the latest biopic to try to demystify Apple’s AAPL 1.31% iconic co-founder, was screened at the 42nd Telluride Film Festival in Colorado. According to those in attendance, the film was met with rave reviews. None of those reviews were as meaningful, however, as the one offered by Apple AAPL 1.31% co-founder Steve Wozniak.

“I saw a rough cut and I felt like I was actually watching Steve Jobs and the others, not actors playing them,” Wozniak told Deadline in an interview. “I give full credit to Danny Boyle and Aaron Sorkin for getting it so right.”

Steve Jobs has so far received largely positive reviews from critics. The movie, which will premiere in October, has earned an average Metacritic score of 84 out of 100, thanks in no small part to it being written by the prolific Aaron Sorkin, and stars Michael Fassbender, Kate Winslet, and Seth Rogen.

Säkert värd att se för alla som är intresserade av Silicon Valley för länge sen. För idag ter sig Steve Jobs som väldigt avlägsen. Min enda personliga erfarenhet av Steve Jobs är när han plötsligt kom gående på Stanford Shoppingcenter med sin son efter att ha handlat en tröja. Till synes helt utan livvakter.

Och jag brukar gå förbi hans barndomshem i Los Altos flera gånger i veckan när jag tar mina kvällspromenader.

Men dom som har jobbat med honom har inte direkt beskrivit honom som en varm människa.
Djingis Khan är kanske en bättre beskrivning. Vilket givetvis är vad som gör honom så fascinerande.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Film