Politik

Tillbringa tre månader i Silicon Valley på en inkubator och knyt kontakter på världens hetaste startupmarknad!

DSC07552a

Bilden har ingenting direkt med artikeln att göra

Jag har skrivit om hur Taiwanregeringen hjälper lokala startupföretag att resa till Silicon Valley och jobba på en inkubator i tre månader och knyta lokala kontakter runt om i San Francisco och Silicon Valley.

Samma sak med den sydkoreanska regeringen.
På Kinamingel med Kinesiska IT-entreprenörer

Det här är ett enkelt sätt även för svenska IT-entreprenörer och programmerare att uppleva Silicon Valley och skaffa kontakter.

När man kommer till USA på turistvisum så får man stanna i 90 dagar och inte jobba. Men ingenting förhindrar att man hyr ett skrivbord på en inkubator och skriver appar med sina kompisar, och samtidigt går på Meetups och Hackathons, och knyter kontakter i Silicon Valley och San Francisco.

Visst, det är dyrt att bo här och man bör helst ha bil för att ta sig runt, men om man är ung, IT-biten och älskar att programmera och få nya startupideer så är det verkligen värt att komma över.

Nu är det också viktigt att påpeka att man inte kan stanna mer än i 90 dagar eller byta visum eller hoppas på att få riskkapital. Och givetvis får man inte under några som helst omständigheter jobba. Däremot kan man faktiskt jobba mot Sverige, så länge som man inte tar ut lön i USA.

Det mesta på dagens globala IT-marknad handlar just om mingel och kontakter och sociala nätverk och om man förbereder sig grundligt så kan man lära sig en hel massa på 90 dagar.

Ett tips till den som är sugen.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Silicon Valley, Startupföretag, Inkubatorer