Politik

Fenomenet Bernie Sanders, mannen som gav USA:s demokrater nytt hopp, på Time Magazines omslagssida

Bernie_on_Cover_of_Time_Magazine

Det helt osannolika fenomenet Bernie Sanders visar hur demokratiska väljare törstar efter en san ledare som inte är en del av det demokratiska etablissemanget, som inte en av de rikaste en procenten, och som är en politiker som kan hålla ett tal utan att anpassa det till vad man tror att åhörarna vill höra.

En genuin politiker som vill erbjuda ett klart alternativ och inte som Hillary Clinton göra och säga vad som helst för att bli vald.

Sam Frizell skriver i Time Magazine:
The Gospel of Bernie.The man who brought fire back to the Democratic Party

Without a single TV ad–or a single congressional endorsement–Sanders has exposed the weakness of the party’s Clintonian establishment while at the same time spotlighting its hunger for an ideological savior. Polls now indicate that if the nominating contests were held tomorrow, Sanders would edge out Clinton in Iowa and beat her in New Hampshire by 10 points. Nationally, he has cut Clinton’s lead from an impregnable 46 points to a crumbling 21 points in just two months.
But even those metrics don’t convey the extent of the Sanders phenomenon. At Clinton events, campaign staffers section off floor space before her speeches to make her crowds look densely packed. Sanders needs no barriers. His audiences are authentically huge–28,000 in Oregon, 11,000 in Arizona, 7,500 in Maine. His volunteer army, meanwhile, though mostly self-organized online, numbers more than 182,000 people spread out from rural Alaska to the Florida Keys, people who have asked the campaign how to improvise events, knock on doors and spread the gospel from campus quad to living room to farmer’s market.

Win or lose, Sanders seeks to transform his party and redeem American politics through an epic battle against some of the wealthiest powers in human history. “A lot of people have given up on the political process, and I want to get them involved in it,” he tells TIME. “In this fight we are going to take on the greed of the billionaire class. And they are very, very powerful, and they’re going to fight back furiously. The only way to succeed is when millions of people stand up and decide to engage.”

En sann revolutionär som säkert aldrig kommer att vinna, men som i alla fall visar att det finns politiker som vill förändra USA i grunden och göra livet drägligare för miljoner fattiga amerikaner.

Ingenting visar Hillary Clintons desperation som att hon nu har börjat dansa och skoja på olika teveshower för att visa hur folklig hon är, och att Bill Clinton nu försöker ge henne draghjälp.

Gud bevare oss.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om 2016-Valet i USA

2 thoughts on “Fenomenet Bernie Sanders, mannen som gav USA:s demokrater nytt hopp, på Time Magazines omslagssida

  1. Johnny

    En stark anti-etablissemanget vind går genom västvärlden, en bra vind eftersom etablissemanget som äger FED, affärsbanker, stora företag och media också kontrollerar politiken som massinvandrar homogena och välfungerande samhällen och startar krig som berikar ett fåtal på de mångas bekostnad.

Comments are closed.