Politik

Ledsen Hillary men nu är det slut, den folkkäre Joe Biden allt närmare en kandidatur i nästa års presidentval

OM det är en sak som så gott som alla väljare är överens om, oberoende av vilket parti dom tillhör, så är det all Hillary Clinton, hur mycket hon än må försöka, har väldigt svårt att nå ut till folket. Man vet aldrig var hon står, man vet aldrig vad och tänker och minst av allt vet man vad hon verkligen vill, utom att bli USA:s nästa president.

Vilket är orsaken till att så många väljare nu flockar till den autentiske Bernie
Sanders. Men det finns en annan demokratisk politiker som verkligen är folkkär och det är vicepresident Joe Biden, som ni kan se på videon ovan.

Så att nu, som Colleen Mccain Nelson,Carol E. Lee och Peter Nicholas skriver i New York Times, Biden nu är allt närmare att kasta sin hatt i ringen och ställa upp mot Hillary Clinton och Bernie Sanders är bevis på hur sårbar Clinton nu är.
Joe Biden Edges Closer to Joining Presidential Race
Vice president’s aides debate timing of entry and hone message for a possible campaign

Vice President Joe Biden’s aides in recent days called Democratic donors and supporters to suggest he is more likely than not to enter the 2016 race, and their discussions have shifted toward the timing of an announcement, said people familiar with the matter.

While the Biden team is still debating the best time to jump in, the vice president met Monday with his political advisers and talked about the merits of an early entry that would assure him a place in the Democratic debate scheduled for Oct. 13. They also are honing his campaign message and moving ahead with plans to raise money and hire staff, the people said.

The vice president could still back out if he finds the emotional toll from the death of his elder son, Beau Biden, too much to overcome. But the shift in the deliberations to the timing of an announcement is a fresh sign that he is moving closer to a bid.

“It’s my sense that this is happening, unless they change their minds,” said one person who spoke to Biden aides last weekend.

Mr. Biden’s entry would coincide with Democratic front-runner Hillary Clinton’s ramped-up efforts to reassure her backers that the probes into her use of a personal email server while she was secretary of state won’t derail her candidacy. That controversy has produced a month of bad headlines for Mrs. Clinton and helped boost her chief rival, Vermont Sen. Bernie Sanders, in the polls. A Biden bid could make her road to the Democratic nomination even tougher.

Det här här är mycket positivt för det betyder att demokraterna nu kommer att få riktiga och spännande primärval. Och att Biden är en man av folket bevisar han genom att under mer än 30 år ha tagit tåget till Kongressen. En mycket bra presidentkandidat som redan kan jobbet utan och innan.

Nu finns det även en annan vinkel på den senaste utvecklingen i presidentkampanjen. Det faktum att Hillary Clinton är kvinna är inte längre en stor grej, inte ens för USA:s kvinnor. Inte efter en afroamerkansk man blev president och ännu mindre efter HBT-rörelsens historiska framgångar de senaste året.

Och det var hennes största fördel i valet. En fördel som nu inte längre betyder var den gjorde för några år sen.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om 2016-Valet i USA