Politik

En snopp för mycket, transpersoner trakasseras i säkerhetskontrollen på (vissa) flygplatser i USA

Att transpersoner inte alltid har de könsorgan som den amerikanska säkerhetspolisen på USA:s flygplatser anser att dom bör ha, kan leda till rätt otäcka problem för passageraren i fråga. Något som Shadi Petosky nyligen fick erfara på Orlando-flygplatsen när säkerhetsmännen som gjorde en helkroppsskanning till sin häpnad, eller kanske ett bättre ord är förtjusning, upptäckte att hon hade en liten penis. Inte i väskan eller ens i ett halsband om halsen, vilket hade varit farligt nog, utan mellan benen. Nu kan man tycka att det inte borde orsaka något större problem. Flera miljoner amerikanska penisar, och flera hundratusen icke-amerikanska penisar, bland dom en hel del omskurna dylika, passerar helkroppsskanningsapparaturen på hundratals flygplatser i USA varje år utan att det orsakar några som helst problem eller ens ingripanden. Som Beppe Wolgers skrev om okända djur: “många är långa och svåra att fånga, många syns inte men finns ändå, många är gula och fula och gröna och sköna, och röda eller blå. Många är stora som hus eller så men dom flesta är små mycket små mycket små”.

Men i det här fallet ingrep säkerhetspersonalen utan att blinka mot Shadi Petosky och hennes penis, som fick tillbringa hela 40 minuter med att förklara varför hon har en penis trots att hon ser ut som, och känner sig, som en kvinna.

Katie Rogerss skriver i New York Times: T.S.A. Defends Treatment of Transgender Air Traveler

The Transportation Security Administration defended its officers’ treatment of a transgender woman on Tuesday, a day after she says she was harassed and held for 40 minutes while passing through security in Orlando, Fla., causing her to miss a flight.

The transgender woman, Shadi Petosky, said Tuesday in an interview that T.S.A. officers at Orlando International Airport calibrated the full-body scanner for a woman, and the device flagged what officers called an “anomaly” in the groin area. Ms. Petosky, a writer and producer who had been traveling to Minneapolis on American Airlines, said that the officers did not appear to know what to do once the scanner flagged her even though she had explained that she was transgender.

“The T.S.A. agents were kind of arguing with each other about process,” she said.
One officer insisted that she be rescreened, telling her to “get back in the machine as a man or it was going to be a problem,” Ms. Petosky said, but another officer said that she could not be rescanned. Instead, she said she was held in a screening room for 40 minutes and told not to use her phone, while T.S.A. officials discussed what to do. During that time, she said, she was patted down twice and her luggage was searched.In an email on Tuesday, a spokesman for the agency, Mike England, said that its officers handled the situation according to policy.

T.S.A., den federala säkerhetstjänsten vid USA:s flygplatser, står alltså fast vid att om man hittar en penis på fel person så kommer man att ingripa utan minsta tvekan. Om man plötsligt skulle släppa in en massa oregistrerade penisar på amerikanska flygplatser så kan vad som helst hända.

En penis här och en penis där det kan bli många penisar och vem vet hur det skulle sluta om man inte slår ner hårt för att stämma i bäcken. Eller det kanske ska vara i bäckenet.

Men hur löjligt det kanske verka så är det sannerligen inte roligt för den som blir förnedrad på det här sättet och tvingas missa sitt plan.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter,

Fler inlägg om Transpersoner