Politik

Dancing Sikh to Sikh, sikhiska taxichaufförer i San Jose och Sunnyvale för tankarna till en gammal Hollywoodklassiker

sikhs, amritsar

Nagelsalongerna i Silicon Valley är alla ägda av vietnamesiska invandrarkvinnor. Tvättinrättningarna oftast av Koreaner, Bagelaffärer domineras av Kambodjanska invandrare och taxibilarna kring Sunnyvales järnvägsstation och San Jose-fygplatsen är så gott som alla Sikher.

Vilket för tankarna till Fred Astaire and Ginger Rogers gamla slagdänga, som i dagens tappning givetvis skulle bli Dancing Sikh to Sikh. I alla fall i Sunnyvale och San Jose.

När jag senast var på järnvägsstationen i Sunnyvale i lördags så hade en av de sikhiska taxichaufförerna lagt ut en stor färggrann filt på gräsmattan i hettan för att be till vem det nu var, eller kanske vila sig.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Silicon Valley