Politik

Vad kan du om FinTech, gränslandet mellan Silicon Valley och Wall Street

Ännu en förkortning att hålla reda på: FinTech som betyder “Finansiell Teknologi”, och som handlar om att introducera den senaste IT-teknologin i finansvärlden.

Det här är ett gigantiskt område med allt från BitCoin och den underliggande teknologin för digitala valutor: Blockchain, till robotmäklarna på Wall Street och mängder med startupföretag, som FundingCircle, Nutmeg and TransferWise, Betterment, Lending Club, Prosper, SoFi, Square, SoFi, Stripe LOYAL3, MaxMyInterest, Robinhood och Wealthfront.

Silicon Valley invaderar Wall Street m.a.o. och Wall Street kommer att förändras till oigenkännlighet.

Om man ska sammanfatta vad FinTech handlar om så är det allt från den helt revolutionerande digital valutan till att det inte längre är mäklare som sköter aktiehandeln på Wall Street utan finansrobotar. För trots att Wall Street är synonym för de rikaste en procenten så är man vad gäller det underliggande teknologin fortfarande väldigt traditionsbunden och färdiga för “disruption”.

Och i ett tecken på hur viktigt FinTech nu håller på att bli så finns det t.o.m. speciella Hackathon inom FinTech, som den uppkommande 2015 Money20/20 Hackathon.

Det finns även FinTech inkubatorer och acceleratorer.

Ett mycket intressant område för alla som är IT intresserade och samtidigt intresserade av den globala finansmarknaden.

Och som inte har något emot att bli mycket rik.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om , Wall Street