Politik

Google Pixel C, med tangentbord, är det surfplattan för dig?

Jag har själv samlat på mig ett halvdussin surfplattor, men jag använder dom inte speciellt ofta. Orsaken är avsaknaden av tangentbord, och trots att alla surfplattor har ett mjukt elektroniskt tangentbord så är dom inte alls så snabba och enkla att använda som ett gammalt hederligt tangentbord som det man får på de bärbara datorerna.

Det finns en kompromissen, som Microsoft Surface. Jag har lekt med en men inte riktigt gillar det faktum att tangentbordet inte är inbyggt i surfplattan. Dvs att den inte ser ut som en av de små lätta bärbara Chrome-baserade datorerna.

Nu kommer Google med sin Pixel C som verkar intressant, även om jag hellre skulle vilja ha en Macbook Air.

Nathan Olivarez-Giles skriver i Wall Street Journal: First Look: Google’s Pixel C Tablet and Keyboard

For the first time in three years, Google Inc.GOOGL +0.01% isn’t introducing a new Nexus tablet. Instead Google unveiled a tablet on Tuesday, designed by the same team behind the Chromebook Pixel laptop. The $499-and-up Pixel C, as the tablet is called, runs Android, not Chrome OS. Like its chief competitors, Apple’s iPad Pro and Microsoft’s Surface, it is designed for productivity, and will sell alongside a connected keyboard.

The keyboard, which will be sold separately for $145, attaches to the Pixel C tablet magnetically. It can prop the tablet up at angles ranging from 100 to 135 degrees. When not in use, it can serve as a cover for the display, or click to the back of the device. The keys themselves are wider than usual, because Google put a few less-used peripheral keys up on the screen to make room for the important ones. Typing on it was responsive but it had a plasticky feel, like a Chromebook keyboard.

Jag vet inte, är det någon som gillar Microsofts senaste Surface? Jag ser den på en del hackathon här i Silicon Valley.

Wired Magazine har en lång artikel om Pixel C What’s With the Aspect Ratio on Google’s Pixel C Tablet?

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

2 thoughts on “Google Pixel C, med tangentbord, är det surfplattan för dig?

    1. Lennart

      Johnny, håller med om att den är aningen dyr och själv tror jag inte på modellen. Jag tror att det är en återvändsgränd. Då är en MacBook Air att föredra.

Comments are closed.