Politik

Silicon Valleys Evan Williams och Medium.com visar vägen mot framtidens press

Ev Williams

Evan Williams, han går under namnet Ev, är en av Silicon Valleys mest kända, innovativa och respekterade IT-ledare. Kanske inte riktigt i klass med Elon Musk, Peter Thiel eller Sebastian Thrun, men en man som redan har förändrat IT-världen och med den världen utanför Silicon Valley.

Evan Williams var med och startade den mycket framgångsrika bloggplattformen Blogger som nu ägs av Google, som tyvärr inte har vidareutvecklat den. Sen kom Twitter där Ev Williams var VD och resten, som man säger, “is history”. Nick Bilton har beskrivit historien bakom Twitter i sin bästsäljare Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship, and Betrayal.

Men efter Twitter vad hände sen? Jo Williams återgick till sin kärlek för det skrivna ordet på Webben och startade han Medium.com, en ny gruppblogg. Låter ungefär lika spännande som en ny deodorant, men resultatet har en av de mest spännande mediesajterna på mycket länge.

För Evans har lyckats hålla spammarna borta från Medium och samtidigt lockat mängder med kända personer att skriva på den nya plattformen.

I ett inlägg på dagens Medium skriver Ev Williams om sina framtidsplaner för sin mediesajt::
Taking Medium to the Next Level

Two years ago, we opened up Medium for anyone to write. It was a new, well-lit place for an old idea: letting people share their stories, their ideas, their unique perspectives.

In designing how Medium works, we had a few goals: help good stuff get the attention it deserves, no matter who the author is. Keep it simple; put words first. Enable meaningful feedback. Optimize for substance.

The world has reacted. Medium has become an ideas exchange, where thinkers, creators, and those with a story to share come to find their audience, move people, and move us all forward.

It’s the place where Bono lays out a Marshall Plan for Africa and Melinda Gates responds. It’s where a gay Catholic discovers his voice, which leads to meeting the pope. Where members of the trans community talk about what they wished they could wear in public. It’s where former Amazon employees give Jeff Bezos feedback. It’s where best-selling author John Green discusses the absurd nature of press tours. And it’s where Michael Pollan lays out a food policy for the country, calling on Washington to respond.

För några år sen försökte Bonniers och Veckans affärer starta en svensk diskussionssajt USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien