Politik

Min frus vackra svenska häst på Falkenbergs Ryttarförening

häst

Förra året vi var här i Falkenberg så gick vi förbi Falkenbergs Ryttarförening på väg in till stan. Precis som uppe vid Kinekulle, som uppmärksammade i det otäcka mordet på Lisa Holm, så finns det mängder med hästgårdar och stuterier här i Falkenbergstrakten. Varför vet jag inte.

Men den här fina lilla hästen, eller om det är en ponny, gick vi förbi varenda dag. Så min fru adopterade den helt enkelt. Man kan göra det om man vill. Eller kanske det var ponnyn som adopterade henne. De blev i alla fall goda vänner och vi stannade till varje gång vi passerade hagen, och de pratade med varandra.

Den här gången kunde frun inte komma med, men hästen går kvar i sin hage, så nu får jag själv stanna och prata litet med den. Man måste ju upprätthålla traditionen. Hästen tillhör ju nästan lika mycket mig som min fru.

Vilket leder till en intressant liten situation. Ingen på Falkenbergs Ryttarförening har den ringaste aning om att en av deras hästar har blivit adopterad av en för dom helt okänd dam, och t.o,. omskriven på en blogg som skrivs på andra sidan jordklotet.

Om det är någon som undrar så heter hästen 可爱的小马, vilket jag tycker är ett rätt fint namn.

Det är en förunderlig värld vi lever i.

15 thoughts on “Min frus vackra svenska häst på Falkenbergs Ryttarförening

 1. ~Charmkvarken~

  Tack för länkarna. Youtubefilmen gav upphov till en hel del reflektioner. Kul när datorn i slutet ombeds leta efter djur som inte finns i skogsbilden, och skapar förvrängda helheter av delar. Kan förstås leda till allvarliga misstag.

 2. ~Charmkvarken~

  Vart sänder Torontoläkarna sedan cellprovet? Två alternativ:
  1. Lab med tvåbenta kolbaserade varelser
  2. Disruptivt lab med tvåbenta kiselbaserade varelser

  Nåväl, roboten har ännu inte klivit in i labben, men datorerna är där. Snart är de disruptiva så det ryker om det.

  En dator kunde genom en deep learning algoritm presentera de 12 bästa tecknen på om cellprovet från bröstet visade bröstcancer. Den medicinska litteraturen kände till bara 9 tecken. Det här är bara början.

  1. Lennart

   ~Charmkvarken~ jovisst, medicinska prover kan idag granskas av automatiserade datasystem http://www.mlo-online.com/the-power-of-laboratory-automation.php och precis som du skriver så kan Deep Learning hitta symptom och relationer som ibland kan vara svåra för läkare att hitta.

   Jag ska lägga ut den här videon från Googles forskningschef Peter Norvig som är mycket intressant. https://www.youtube.com/embed/BJ2QVzGmb2w För faktum är att mjukvara steg för steg håller på att ersätta traditionella analoga system på alla områden. Som Marc Andreessen skriver, Software is Eating the World.

 3. ~Charmkvarken~

  Dammar av kristallkulan, och vad skådar jag väl där?
  ”I den denna hage betade den vita hästen, 我美麗的妻子在瑞典的馬 som inspirerade en semestrande IT-expert från Silicon Valley till att skriva kod för den virala Superappen X som du just nu använder. Appen gjorde honom ekonomiskt oberoende med en placering i övre delen av Top 1% i Silicon Valley. Hans vackra fru avböjde dock hästen som gåva på födelsedagen. Fortsatt (krypto)adoption var enklast enligt kinesisk filosofi.”

  Så lite off-topic, förlåt off-crystal:
  ”osynliga länkarna och sambanden som finns på Internet”, precis så uppfattar jag vad Watson jobbar med, skräddarsydd för olika expertområden.

  1. Lennart

   ~Charmkvarken~, ha ha, mycket bra. Och precis som du säger så handlar Watson om att hitta kopplingar mellan olika samband inom gigantiska datamängder. Ett bra exempel som jag brukar använda och som inte har med Watson att göra, men som ändå är intressant, är hur man på sjukhusen i Toronto på någon sekund hittar alla kvinnor över säg 60 som har haft bröstcancer och överlevt. Sen på ytterligare någon sekund hittar alla dessa kvinnors döttrar, och kollar om någon av dom inte har haft mammografi. Och sen kallar in dom till koll. Allt på några sekunder. Watson är betydligt mer avancerad, men man kan se hur även enkla system kan spara mängder med liv.

 4. Johnny

  Föreslår att du skriver “Min vackra frus svenska häst…” istället, kan underlätta mottagandet vid hemkomsten.

   1. Johnny

    Borde jag kunna det? Även om jag tror att jag är världsmästare på det mesta så ligger jag lite lågt med kinesiskan för tillfället och försöker lära mig några användbara spanska ord i stället.

    1. Lennart

     Johnny, har du hört talas om Google Translate. Du lägger in ett kort textstycke typ “Johnny vet inte vad han talar om”
     och sen trycker du på Kinesiska och ut hoppar: 约翰尼不知道他在说什么 Vilket inte alls är dumt.

 5. Christer W

  “En av de projekt jag skulle vilja jobba med är en version av Google Maps där alla som vill kan dokumentera var de har bott. Så att man går förbi ett hus och appen visar vilka som har bott där tidigare, och deras historien.”

  Inget bra förslag om du syftar på nutid. Det finns en hel del människor som inte vill kartläggas överhuvudtaget.

 6. ~Charmkvarken~

  Visst är det en förunderlig värld. Min professionella nyfikenhet väcktes genast – en yrkesskada.
  Det tog mig mindre än 30 sekunder att lösa “hästkoden”. Lovely Pony är ett fint namn.

  1. Lennart

   ~Charmkvarken~, jo det är en sak som jag alltid förundras över och det är de osynliga länkarna och sambanden som finns på Internet.
   Så du går förbi en liten vit ponny med ett blått täcke i en hage i Falkenberg och inser inte att den hästen finns med på en blogg och har sin egen lilla historia. En historia som hästskötaren aldrig ens kan ana. Och det finns likadana samband över allt. En av de projekt jag skulle vilja jobba med är en version av Google Maps där alla som vill kan dokumentera var de har bott. Så att man går förbi ett hus och appen visar vilka som har bott där tidigare, och deras historien.

  2. Lennart

   ~Charmkvarken~, ja sån är världen, vi blir allt mer allvetande utan att ens behöva anstränga oss.

Comments are closed.